Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Outlook express-nezobrazí maily z priečinku došlá pošta

Dobrý deň,

prosím Vás o radu, ako (ak je to ešte možné) dostať maily z priečinku došlá pošta, ktorý dosiahol veľkosť 2 GB - viem, že OE nedokáže pracovať s priečinkami viac ako 2 GB, ale dotyčnému pánovi som sa snažil maily zachrániť importom do novej inštalácie OE na inom počítači - nepomohlo, natvrdo nakopíroval všetky súbory do adresára novej inštalácie OE - nepomohlo, importom do "veľkého" outlooku z MS Officu - nepomohlo....Súbor má stále veľkosť 2GB (2 147 429 076 B), v prehliadači Total commanderu sú vidieť nejaké nečitateľné dáta, ale už som v koncoch, v tejto poradni ani v googli som nenašiel žiadnu použiteľnú informáciu, tak sa obraciam s prosbou o radu tunajších odborníkov. Vopred ďakujem.

Předmět Autor Datum
Nejsem sice žádným odborníkem, ale jeden postřeh z exportu pošty na novou instalaci mám. Vždy to řeš…
Dom 16.02.2008 13:53
Dom
Ďakujem za rady, skúšal som všetky mne doteraz známe spôsoby záchrany, ktorými sa mi niekoľkokrát po…
ivan k 17.02.2008 09:53
ivan k
Tady je každá rada drahá. Ještě bych zkusila importovat data z Outlook Expressu do nějakého jiného p…
Eva_M 16.02.2008 15:18
Eva_M
Dobrý deň, pre Vašu informáciu - čerstvá skúsenosť z importu do Thunderbirdu - import je bezproblémo…
ivan k 17.02.2008 10:00
ivan k
Co zkusit údržbu databáze: http://www.microsoft.com/windows/ie/community/colum ns/oerepair.mspx http… poslední
kmochna 17.02.2008 10:20
kmochna

Nejsem sice žádným odborníkem, ale jeden postřeh z exportu pošty na novou instalaci mám.
Vždy to řeším překopírováním celé složky s poštou (jistě víš kde je), ale nejdříve je NUTNÉ vytvořit v OE stejnou strukturu složek
a podsložek (např. Došlá pošta -> Došlá Pepík; Odchozí pošta -> Odchozí Maruna,Odchozí Pepík; Spam; atd.) jako byla v původní instalaci. Pak teprve nakopíruji soubory ze starého PC do složky s poštou v novém PC.
Předpokládám, že velikost 2GB nesouvisí s omezením soborového systému FAT16 (to by musela být vykopávka). Také si nesem jist, zda ti moje rada pomůže a očekávám reakce - i negativní - od opravdových odborníků. Od toho ale diskuze je.
Zdraví Dom

Ďakujem za rady, skúšal som všetky mne doteraz známe spôsoby záchrany, ktorými sa mi niekoľkokrát podarilo ešte nedávno v podobných prípadoch maily zachrániť, ale moje skúsenosti boli zatiaľ také, že pokiaľ sa urobil import z priečinku hneď, ako sa prvýkrát nezobrazili maily, tak väčšinu mailov sa podarilo naimportovať, ale v tomto prípade sa dotyčný pán snažil sťahovať poštu niekoľkokrát, pri sťahovaní mu to vyhodilo "nejaké" chyby a až potom sa zistilo, že súbor došlej pošty už dosiahol veľkosť 2 GB, čo je - aj podľa nejakého príspevku, ktorý som čítal aj tu na poradni - maximálna veľkosť súboru, s ktorým dokáže Outlook express pracovať. Inak zabudol som napísať systém - WIN XP Pro SP2, Outlook express ver. 6, systém súborov NTFS, stav disku o.k.
Dodatočne som skúšal aj import do Thunderbirdu, ale aj tam 0 bodov....

Tady je každá rada drahá. Ještě bych zkusila importovat data z Outlook Expressu do nějakého jiného poštovního klienta, např. Thunderbird, ale praktické zkušenosti z importem do TB nemám.

Záleží též na tom, jakou verzi OE ten pán měl. Vím, že různé verze OE se chovaly různě při importu zpráv. Některé verze chtěly zprávy natvrdo překopírovat do nového adresáře, jiné zase jen naimportovat, některé chtěly předem vytvořit stejnou strukturu složek, jiné si ji vytvořily samy podle toho, co našly v určeném adresáři.

Nenapsal jsi, jakou verzi OE máš ty, resp. ten "postižený" pán.

Dobrý deň, pre Vašu informáciu - čerstvá skúsenosť z importu do Thunderbirdu - import je bezproblémový, zachová sa aj štruktúra zložiek v pôvodnom OE, len import z postihnutej zložky "došlá pošta" nenačítal nič, zrejme táto zložka je totálne "pošahaná", takže asi ponaučenie do budúcnosti....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru