Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ořezání a sloučení PDF souborů

Zdravím,
prosím o radu ohledně ořezání a následného sloučení PDF dokumentů.
Naskenoval jsem si knihu do formátu PDF. Poněvadž na skenu byl na okraji vždy tmavý pruh vazby, bylo jej nutno ořezat.Použil jsem software Adoebe Acrobat Pro verze 10.0. Zvolil jsem v Nástrojích možnost Oříznout, vyřezal jsem plochu, kterou jsem chtěl použít a uložil. Pak jsem v nabídce Vytvořit - Sloučit soubory do jednoho PDF načetl ořezané stránky a vytvořil jeden PDF soubor. Ve výsledném souboru ale mají jednotlivé PDF stránky různou velikost na šířku. Při prohlížení to vypadá (možná jen pro mě) trochu nevzhledně.
Jakým postupem mám docílit, aby všechny stránky měly shodnou velikost šířky? Nutno podotknout, že každý sken bude ořezáván v různých velikostech šířky a výšky okrajů.
Představoval bych si možnost jako v grafickém editoru, kdy bych si vytvořil pevný rámeček a jeho posunováním bych vždy nastavil optimální plochu ořezu.
Děkuji za stručný popis postupu v Adobe Acrobatu popřípadě jiném softwaru.

Předmět Autor Datum
Pokud vytvoris PDF pouze z naskenovanych obrazku, budes mit obrovske PDF, ktere se bude spatne cist.…
Jan Fiala 24.02.2012 11:32
Jan Fiala
S tímhle problémem jsem se setkal v programu PDFCreator - když jsem dělal několikastránkový dokument… poslední
Yarda 24.02.2012 11:41
Yarda

Pokud vytvoris PDF pouze z naskenovanych obrazku, budes mit obrovske PDF, ktere se bude spatne cist.

Orezat to musis primo na obrazcich, pokud jsi to neudelal pri skenovani.

Knihy se obvykle delaji tak, ze skeny pak prozenes OCR programem a dostanes z toho text. Pak bude vysledkem opravdu kniha, ktera se cist da.

Pokud trvas na tech PDF, pak pouzij napr. MS Office (Word), pripadne OpenOffice, obrazky naskladej na stranky a a uloz jako PDF.

S tímhle problémem jsem se setkal v programu PDFCreator - když jsem dělal několikastránkový dokument z různých zdrojů, případně když jsem předtím ořezával naskenované stránky, tak mi taky vadilo, že stránky ve výsledném dokumentu nemají stejné rozměry. Pokud není těch obrázků moc, tak postupně v Malování přepíšu u všech obrázků Atributy - Šířku a Výšku na stejné hodnoty. Ale taky bych rád, kdyby se mi to dělalo automaticky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru