Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC najede, ale nelze spustit žádný program

Dobrý den,
prosím o pomoc s počítačem - minulý týden se z ničeho nic stalo, že najednou nešel otevřít žádný program ani soubor (obrázky, word, winamp, filmy, ...). PC po zapnutí normálně najel, mohla jsem otevírat všechny složky, ale nespustil se žádný program ani nešlo otevřít žádný soubor. Nejel správce úloh ani se nespouštěl spořič obrazovky. Jediný program, který šel spustit, byl Avast. Udělala sem všechny testy (včetně testu po startu), ale nic to nenašlo. PC jsem včera naformátovala. Až do dneška fungoval naprosto v pořádku, ale teď odpoledne se mi znovu stalo to, co předtím - z ničeho nic nešel spustit žádný program, do složek jsem se dostala, Avast spustit šel, ale nic nenašel. Mezitím se mi to samé stalo i na netbooku. Úplně stejné chování. Netbook se pak asi na den sám od sebe vzpamatoval a fungoval normálně, ale teď už taky zase nejede. V PC i netbooku mám vesměs shodné programy, nic nového jsem neinstalovala.
Všimla jsem si, že když Avast prováděl úplný test systému, vždy se zastavil u tohoto souboru SVC: xmlprov > C:/windows/system32/svchost.exe. Vypadalo to, že testuje dál, ale trčel na tom 3/4 hodiny, pak jsem to stopnula. Takto se zastavil v případě testování u PC i u netbooku.
Všimla jsem si, že než se mi podělal netbook, přišla mi na icq zpráva psaná v ruštině od uživatele pinklive - jen se mi zobrazila, zavřela jsem ji - na nic sem neklikala, nebyl tam ani žádný odkaz, ani příloha, kterou bych mohla otevřít. Jen text v ruštině. Za několik desítek minut netbook přestal reagovat.
Dnes mi PC přestal reagovat po restartu, když jsem nainstalovala firewall ZoneAlarm...... Nevím, jestli tyto dvě události můžou mít s výše uvedeným něco společného, ale raději je zmiňuji.
Dnes jsem PC znovu naformátovala, zatím jede. Ještě jsem kromě Avastu neinstalovala žádné programy. Jinak standardně mívám nainstalován ten Avast, Malwarebytes, CCleaner a ZoneAlarm.

Moc prosím o radu, co by to mohlo být.
Za odpovědi předem děkuji!

Můj PC: Windows XP Professional, Service Pack 3, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ 3,01 GHz, 3 GB RAM

Předmět Autor Datum
z ničeho nic nešel spustit žádný program, do složek jsem se dostala Takže nějaký program spustit še…
karel 01.11.2012 19:43
karel
Spustit šel jen ten Avast. PC nešel ani vypnout, ani restartovat - musela sem vypínat tlačítkem na b…
SandraDoc 01.11.2012 19:51
SandraDoc
mám jen jednoho uživatele, který má neomezená práva. Neomezená práva mají i ti výři. 1. díl
karel 01.11.2012 19:53
karel
mnoho roků jsem pracovala na pc takhle a nikdy jsem podobný problém neměla - opravdu si myslíte, že…
SandraDoc 01.11.2012 19:56
SandraDoc
Avast, Malwarebytes, CCleaner a ZoneAlarm Nešťastná kombinácia... Ani jeden z toho nepotrebuješ...…
pme 01.11.2012 19:57
pme
nojo, tuhle kombinaci mi poradili na jiném fóru... já tomu nerozumím, takže opravdu nevím, čemu můžu…
SandraDoc 01.11.2012 20:01
SandraDoc
Ani som neklikal na Karlov odkaz - presne viem kam vedie... a ver mi - treba si to prečítať!
pme 01.11.2012 20:05
pme
dobrá. díky za tvůj čas! poslední
SandraDoc 01.11.2012 20:42
SandraDoc

z ničeho nic nešel spustit žádný program, do složek jsem se dostala

Takže nějaký program spustit šel. Odpojit od netu, zformátovat, nainstalovat Windows a ovladače, vytvořit uživatelský účet s omezenými právy a surfovat. Ten firewall třetí strany snad nutný není. To běželo na netu pod administrátorskými právy?

Spustit šel jen ten Avast. PC nešel ani vypnout, ani restartovat - musela sem vypínat tlačítkem na bedně.
Včera sem udělala přesně to, co píšete - odpojila od netu, naformátovala, nainstalovala windowsy, service packy a ovladače a dnes se mi podělal znova... Co myslíte tím "firewall třetí strany" - to jako, že nepotřebuju ZoneAlarm? ano, mám jen jednoho uživatele, který má neomezená práva.

děkuji za váš čas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru