Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nelze ihned vypnout.

Ahoj
Sestava AMD 2400XP 512DDR Deska Via KT 300 (KT 600) Fortron 300W. Problém se má tak že pokud po půl hodině práce chci pc vypnout naskočí přesípací hodiny a trvá to někdy minutu někdy víc než se objeví obrazovka s nabídkou vypnout a restartovat. Pokud počkám ten potřebný čas a dám vypnout trvá to zase dlouho někdy se pc nevypne vůbec. Prošel jsem všechny programy co se zpouští (msconfig, process explorer) všechny služby (services.msc) zkontroloval spyware adware (spyboot,kaspersky). Vyčistil jsem registry (tuneup, ccleaner, reg. mechanic). Systém běhá bez problémů jen to vypínání. Dokonce jsem vyzkoušel i clear cmos a výměna baterky v desce pak i jinou desku Via KT600 a stále nic. Už jsem chtěl přeinstalovat Windows XPSP3 ale zjistil jsem že když dám odhlásit do logon obrazovky odhlásí se to ihned. Už to tedy není najetý ve Windows a stejně když pak dám vypnout trvá to i několik minut nebo se to nevypne vůbec jak kdy. Pokud ale dám vypnout pc hned za najetí do windows cca do 3 min vypne se hned.

Předmět Autor Datum
Klasický problém. Nainstaluj si Userprofile Hive Cleanup od Microsoftu a je to vyřešený.
mia 02.11.2009 08:31
mia
Nekdy tohle nepomuze. Tahle utilitka slouzi pro uvolneni profilu. Ale za dlouhym vypinanim nekdy muz…
Jan Fiala 02.11.2009 09:15
Jan Fiala
No bluetooth ani webkamera u pc nejsou jen mě ještě napadá jedna věc co jsem nezmínil CPU AMD 2400+… poslední
Velká Lama 02.11.2009 09:33
Velká Lama
No tohle mě nenapadlo ale podle toho co jsem se dočetl na stránkách MS u toho fixu to vypadá že to p…
Velká Lama 02.11.2009 09:21
Velká Lama

No bluetooth ani webkamera u pc nejsou jen mě ještě napadá jedna věc co jsem nezmínil CPU AMD 2400+ jede na 100Mhz v žádné desce nejede na 133MHz jak by měl (zkoušel jsem 3 desky). Pc mají děti v pokojíčku na přehrávání pohádek, starší hry především online. Nejnáročnější je program je kaspersky a worms 4 mayhem. Prostě CPU víc nedá ale v systémů žádný problém takto podtaktovaný procesor se vším maká stabilně a bez jakýhkoliv restartů či zámrzů. Nemyslím že by to ale mělo vliv na vypínání.

No tohle mě nenapadlo ale podle toho co jsem se dočetl na stránkách MS u toho fixu to vypadá že to pomůže. Já jsem totiž šáhl i do registu na WaittoKillServiceTimeout a zkrátil jsem čas pro vypnutí ale to nepomohlo a dokonce si to mojí hodnotu po týdnu přepsalo na jinou. Vyzkouším a písnu, jestli to vyjde bude to bomba díky za radu :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru