Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nenabíhá - pouze jede větrák procesoru

Zdravím a potřeboval bych poradit. Staré PC cca rok 2005, které používám pouze sporadicky přestalo reagovat. Respektive včera normálně šlo, klasicky jsem počítač vypnul a dnes při pokusu ho zapnout se sice jakoby rozbíhá, ale v této fázi končí. V praxi to vypadá tak, že se rozsvítí, rozběhne se větrák a to je vše. Kontrolka zatížení stále svítí ale nic se neděje, nenastane ani takové to pípnutí při startu BIOSu. Neposílá to šťávu a impuls do zařízení připojená přes USB a ani monitor nereaguje a tváří se jako by PC bylo stále vypnuté. PC jsem otevřel, větrák na procesoru běží, kontrolka síťové karty také, ale to je tak vše. Dokáže mi někdo poradit co mohlo odejít nebo kde by mohl být problém nebo nějaký postup jak se prokousat k tomu co je špatně? Předem díky.

Předmět Autor Datum
Zdroj, deska… Prokousat se dá výměnou za jiné.
karel 10.05.2011 13:33
karel
Díky za odpověď. Problém je ovšem v tom, že náhradní komponenty nemám. Osobně mě napadla základní de… poslední
valierre 10.05.2011 13:55
valierre
Mohla odejit samostatna graficka karta, grafika na zakladni desce, cokoliv jineho na ZD, zdroj, pame…
Alfonz.SPO 10.05.2011 13:33
Alfonz.SPO

Díky za odpověď. Problém je ovšem v tom, že náhradní komponenty nemám. Osobně mě napadla základní deska, zdroj mě nenapadnul už z toho důvodu že po desce proud zdá se posílá, kontrolka na síťový kartě svítí. Kolega tady píše ještě grafickou kartu, DVD mechaniku. ale pokud by byl problém v těchto komponentách tak bych se dostal alespoň do BIOSu nebo by se o to PC aspoň pokoušel ne? Jinak PC jsem měl vyndaný, byly odpojeny všechny přídavná zažízení a PC byl připojen pouze k elektrice a choval se naprosto stejně.

Mohla odejit samostatna graficka karta, grafika na zakladni desce, cokoliv jineho na ZD, zdroj, pamet, procesor. Teoreticky take HDD nebo DVD. Zkusil bych odpojit nepotrebne periferie a zkusit vymenovat komponentu po komponente.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru