Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC padá už si s tím nevím rady

Dobrý den, budu vděčný za každou radu. PC které jsem skládal známému, začalo asi před půl rokem padat zkoušel jsem již všechno možné, ale nevím si s tím rady. Sestava: Zakl. deska : Asus M4A78L, II X4 2,8 Ghz, 64 bit, dva HDD oba SATA 250 GB(systém), 1TB data.4 GB RAM (2 x GB) zdroj Fortron 400 W. A teď k tomu co jsem testoval. Kondenzátory na desce vypadají opticky v pořádku! Ram prošlo několika hodinovým testem programem Mem test. Disky jsou kontrolovany programem HD tune verze 4.5 ve SMARTU ma systemovy disk u polozky ULTRA DMA CRC ERROR COUNT hodnotu 3 ale ani po pul roce se nezvyšuje byl vyměněn SATA kabel druhý disk má u stejné položky hodnotu 4, ale též se nezvětšuje kabel byl dán také nový. PC jsem testoval různými zátěžovými testy spuštěný prime 95+ fun mark neuvěřitelná zátěž na CPU RAM i Grafiku do toho jsem ještě náhodně pouštěl Avi a kopíroval 100 ky GB dat z jednoho disku na druhý! Takto PC je schopno fungovat bez jediného problému třeba 48 hodin. Považoval bych ho za naprosto spolehlivé. Ale !! Vypnu zmiňované programy a pokouším se s pustit instalaci konkrétně naposledy to byl Nokia suite PC okamžitě zamrzá ( rozpad obrazu). Po restartu systém napoprvé ani nenajede opět zamrzne! Musím ho nechat chvíli vypnutý až třeba po pěti minutách je schopný najet. Z toho usuzuji jedno tyto problémy podle mě nemúže způsobovat nic jiného než pevný disk, nebo jeho řadiš na desce. Zdroj sice není nejsilnější, ale vzhledem k tomu, že má PC integrovanou grafiku si myslím, že by to měl stačit. Navíc ten 48 h test bez jediného problému kdyby byl slabý zdroj muselo by to spadnout už při tom testu. Ještě jsem myslel na viry, ale ty problémy jsou tak zvlášrní, že bych tento problém vyloučil, ale testováno jen Avastem po restartu.(ten nic nenašel). A PC už bylo nedávno i přeinstalováno a padá to pořád. Známý už je z toho neštastný a já ještě víc. Za každou radu budu vděčný děkuji

Předmět Autor Datum
Po sw otestovani budes musiet pristupit k postupnej vymene konponentov. Najmenej bolestive je asi re…
fleg 24.08.2012 09:50
fleg
Ještě bych přidal jeden poznatek, který mě ,, dostává" ještě více . Mám na desce 6 konektorů SATA pů…
Valis 24.08.2012 10:06
Valis
Kromě sídla systému je ještě sídlo informace "jak bootovat" a to máš na "datovém" disku. http://www.…
kejki 24.08.2012 11:26
kejki
Jaký je přesný typ toho Fortron zdroje? Pokud je to tento - http://www.czc.cz/fortron-ax400-60apn-40… poslední
JoPe 24.08.2012 17:12
JoPe

Po sw otestovani budes musiet pristupit k postupnej vymene konponentov. Najmenej bolestive je asi reset biosu do defaultu, potom vyhodenie jednej ramky a druheho disku. Nechat zostavu par dni bezat, ak zamrzne treba skusit vymenit zdroj. Ak zamrzne aj potom tak dosku....atd.
Samozrejmosotu by mala byt cista instalacia windows a najnovsie ovladace vsetkeho mozneho. Presiel by som este net, ci na dosku niekto nehlasil nahodne zamrzanie.

Ještě bych přidal jeden poznatek, který mě ,, dostává" ještě více . Mám na desce 6 konektorů SATA původně byl systémový disk v SATA 2 ten datový SATA 3. Když zkusím ten datový vypojit PC nenabootuje napíše mi to, že mám připojit systémový disk a zkusit to znovu přitom systém je na tom 250 GB. S tím datovým to nemá nic společného stejně tak když disky přepojím z 2,3 třeba do 4,5 nebo 5,6 prořád to píše to samé musím disky zpět vrátit do 2,3 a PC pak nabootuje u sata konektorů by snad mělo být úplně jedno kde je zapojený systémový disk ne ? I když byl původně systém nainstalovám třeba na jiném SATA konektoru mělo by to fungovat např. i při jejich prohození . Nemílím li se??

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru