Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC po aktualizaci BIOSu nenaběhlo o))

Ahoj, mám takový dotaz, zda někoho něco nenapadne. Měl jsem nějaký problém se svým PC a to ten, že když najíždělo, začala problikávat obrazovka, musel jsem zapnout a vypnout monitor a pc jelo. Měl jsem dojem, že odchází monitor 22 ka nějaký lcd samsung. Pak jsem rozdělal bednu, vytáhl grafiku, která je od asusu 7800 AMD asi 1/2 roku nová, vyfoukal a bylo to lepší, respektive asi dva dny. Protože desku mám ASUS P8H77-V asi rok a půl starou a bil tam dost starej bios, tak jsem ho upgradoval a od té doby nejede pc vůbec. (ani když tam nahraju z5 starej bios. Do biosu se dostanu, pc detekuje HDD a pak naskočí jeden nesmyslný řádek plný zavináčů a nějakých xichtíků a nesmyslných znaků. Když mě nabíhalo pc předtím, jednou píplo a jelo. Ted pípne jednou a pak 2x krátce což by mohla být grafická karta, ale dělá to i po vyjmutí grafické karty a přepnutí na grafiku procesoru i5. Tož ted nevím, kde nechal tesař díru. RAMKY už jsem taky povyměňoval a zdroj je asi 4 měsíce nový 550W.

Předmět Autor Datum
tak jsem ho upgradoval asi blbě ,když neměníš třeba CPU tak je upgradoge k ničemu.…
sambilionk 02.01.2014 17:51
sambilionk
v prvom rade daj defaultne nastavenia v biose. aktualizoval si to cez AI Suite alebo si si to stiaho…
Peter84 02.01.2014 18:12
Peter84
sambiolik- No,,,moc s tebou ne souhlasim,,,,update BIOSu muze zlepsit i stabilitu a podobne,,,,,,,ne…
CoCoChanel 02.01.2014 18:18
CoCoChanel
Ale jo jenomže osobně když mě v Pc všechno fáchá tak nemám důvod se v něčem hrabat a u desky Asus De…
sambilionk 02.01.2014 18:23
sambilionk
Výrobce a obzvláště Asus naprosto jasně popisuje, co vše nový BIOS přináší, pokud jde zvýšení stabil…
ms 02.01.2014 19:51
ms
no v popisech biosu u mé desky byla napsána nějaká podpora pro WIN 7 a 8 , tak jsem bios nahrál z fl…
FRIDO 02.01.2014 19:56
FRIDO
Nemáš nějaké paměti s provozními parametry mimo JEDEC specifikace? Deska má tlačítko "MemOK". Zkus h…
JoPe 02.01.2014 20:08
JoPe
mem ok nemá vliv ani výměna zdroje, ani přepsání souboru cap, jak je psáno v manuálu,,,,, prostě hnů…
FRIDO 04.01.2014 19:48
FRIDO
Ty updatuješ BIOS, nevíš proč, dodrbe se to, nejede to, deláš možné i nemožné blbiny, místo toho aby…
Joseph 04.01.2014 20:22
Joseph
problém, jsem vyřešil, nevím, kdes četl, že nevím proč jsem updatoval bios (já to věděl). Manuál pra…
FRIDO 13.01.2014 12:37
FRIDO
nevím, kdes četl, že nevím proč jsem updatoval bios Protože normální člověk firmware flashuje, kdy…
ms 13.01.2014 13:42
ms
SSD != HDD Symbol nerovná se (!=) mnoha prodavačům v Okey nic neříká ...
albru123 13.01.2014 17:41
albru123
jak jsem řek egoista. Děkuji
FRIDO 13.01.2014 19:10
FRIDO
Nebudu hrát hodnýho ani egoistu. Když ti nefunguje myčka tak si pozveš odborníka, jenže když ti nefu… poslední
albru123 13.01.2014 19:15
albru123

v prvom rade daj defaultne nastavenia v biose. aktualizoval si to cez AI Suite alebo si si to stiahol z nejakej stranky? "když neměníš třeba CPU tak je upgradoge k ničemu" - tomuto vyroku nerozumiem. momentalne sa zo stranok asusu ku zakladnym doskam vela toho neda stiahnut (aspon nie ku mojej ani tej o ktorej je tema), ale pred nejakym casom mali ku kazdej verzii biosu strucny popis co tam vylepsili. ja som zatial 2x aktualizoval a par nastaveni mi tam pribudlo (aj ked su mi platne ako hadovi nohy kedze som to nevyuzil, ale mam aspon dobry pocit)

Výrobce a obzvláště Asus naprosto jasně popisuje, co vše nový BIOS přináší, pokud jde zvýšení stability, nebo odstranění problému najmě redmondských, napíše krátkou poznámku k souboru s BIOSem rovnou, místo do toho tajemného textového souboru.
Dotyčný nejspíše ani nečetl příslušnou kapitolu manuálu desky ==> zmršil to ==> někdo, kdo doopravdy ovládá takovou delikátní věc, nebo servis.

Dodatek: A třeba vstoupit do nastavení BIOSu a uvést do základního nastavení a zkontrolovat třeba to, zda nebyl nějaký kabel při šachování s GK povysunut, atd...

no v popisech biosu u mé desky byla napsána nějaká podpora pro WIN 7 a 8 , tak jsem bios nahrál z flash přímo v biosu a po nahrátí se bios defaultoval, ale prostě pc nenajede. Nechápu podporu na tel u asusu. Volal jsem tam a po zmáčknutí odkazu jejich plechové huby mě místo rady naběhl dotazník, který prý zabere jenom 3 minuty.Sou to fakt KO....

Ty updatuješ BIOS, nevíš proč, dodrbe se to, nejede to, deláš možné i nemožné blbiny, místo toho aby jsi vytáhl z nejakého šuplete manuál neho si ho stáhl a prečetl, prípadne neco z neho pochopil. No nestalo se.

Nekomentuji ...

Já k tomu tolik: Asus a nejen ten, má s Tebou podobnými typy mnohaleté skušenosti a tak BIOS je k tomu vybaven, k možné záchrane.

Nebudu prekládat návod, nakolik doteď jsi ani nezjistil že to vúbec existuje. Je to možná poslední možnost zachránit desku, proto to odnes do servisu.

problém, jsem vyřešil, nevím, kdes četl, že nevím proč jsem updatoval bios (já to věděl). Manuál praví o 3 možnostech měnit bios. Jeden přes program z cd nefakčil, tak jsem to udělal přímo v biosu.Chtěl jsem radu a ne nesmyslné bláboly zakomplexovaného egoisty.
Někdy se prostě pc chová nesmyslně a můžeš mít 20 ti leté zkušenosti s montáží a použitím HW. Chtěl jsem jen zkusit, zda někdo nemohl mít stejný problém a tady mě nenapověděl jak na to šel.
Nakonec to byl asi nějaký najebaný Hdd KINGSTON ssd. Odpojil jsem z desky úplně všechno, ale nepředpokládal jsem, že 3 týdny starý ssd disk může být nějaký nadrbaný. Paradoxně ten disk ted jede a tak čekám, kdy se podělá úplně.

nevím, kdes četl, že nevím proč jsem updatoval bios

Protože normální člověk firmware flashuje, když není vyhnutí a ne každou chvíli.

Někdy se prostě pc chová nesmyslně a můžeš mít 20 ti leté zkušenosti s montáží a použitím HW

Pokud máte dvacetileté zkušenosti, tak potěš koště! To jako "podavač" v "OuKej"? Pokud HW blbne, tak se začne diagnostika obvykle minimální konfigurací.

Nakonec to byl asi nějaký najebaný Hdd KINGSTON ssd

SSD != HDD! A co jsem psal o kontrole kabelů, když jste to "profesionálně" rozšťáral?

Paradoxně ten disk ted jede a tak čekám, kdy se podělá úplně.

Tomu SSD nemusí vůbec nic být, viz výše, ale jako správný "odporník" s dvacetiletou praxí byste už mohl tušit, že výrobci SSD/HDD obvykle poskytují na svých webech testovací utility, nebo jsou přímo specializované Live os s patřičnými testovacími utilitami.

Nebudu hrát hodnýho ani egoistu. Když ti nefunguje myčka tak si pozveš odborníka, jenže když ti nefuguje PC tak se hrneš do takových akcí jako je update BIOSu na vlastní pěst bez jakýchkoliv znalostí a ještě k tomu úplně bezdůvodně. Chápu že člověk co má alespoň základní znalosti je schopen si leccos udělat sám, ale update BIOSu není něco co člověk dělá každý den.

Je sice pozdě, ale vysvětli egoistovi proč jsi se v tom hrabal?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru