Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC po diagnostikování vadné základní desky

Dobrý den,
před asi 2 týdny se mi stalo, že notebook "nenaskočil", obrazovka zkrátka zůstala černá. Až asi na třicátý pokus se zadařilo, nicméně druhý den (po vypnutí a pokusu pc opět zapnout) se situace opakovala. Notebook jsem dala do servisu, kde zjistili, že se jedná o vadnou základní desku s tím, že je to neopravitelné (resp. opravitelné, ale nevyplatilo by se to). Notebook už mám doma a chtěla jsem ho zapnout s tím, že sice budu zase u toho sedět jak trubka a mačkat a mačkat, nicméně že se jednou přece jen zadaří a já si stáhnu pár fotek, které jsem si nestihla zazálohovat. Jenže notebook sice hned napoprvé "naskočil" (a krásně "naskakuje" vždy po zapnutí), ale hlásil mi to, že nemůže najít operační systém. Kde je chyba? Je ještě nějaká naděje, že se mu přece jen podaří najít HDD - jako předtím, byť po mnoha zapnutích a vypnutích, než jsem ho poslala do servisu? Děkuji předem za odpověď.
Gábina

Předmět Autor Datum
Možná by bylo jednodušší i rychlejší zapojit HDD do jiného počítače a zálohovat data tam.
karel 21.07.2012 19:26
karel
1) vyjmes HDD z tveho NB 2)koupis http://www.alza.cz/evolve-tinybox-hd-202tbx-d19238 1.htm 3) HDD za…
Alfonz.SPO 21.07.2012 19:40
Alfonz.SPO
Děkuji, pánové, oboum za odpověď. Ano, toto vše mi bylo také doporučeno, vlastně mě spíš zajímá, jes…
Gábina 21.07.2012 20:06
Gábina
pokud máš na disku naprosto bezcenná data, dej to do servisu. jinak zachraňuj data, jak ti psali kol…
lední brtník 21.07.2012 21:00
lední brtník
ked to stale spravne naskakuje a hlasi ze nema OS tak podla mojho sukromneho nazoru zakladna doska N… poslední
MM.. 22.07.2012 17:45
MM..
Jak uz psali, zazalohuj data v jinem PC. Jestli nb krasne startuje a chybi mu jen op. system je nade…
AD. 22.07.2012 17:33
AD.

Děkuji, pánové, oboum za odpověď. Ano, toto vše mi bylo také doporučeno, vlastně mě spíš zajímá, jestli se ten notebook ještě někdy rozjede (jako před odvozem do servisu, kdy jsem sice hodinu pc zapínala a vypínala, ale nakonec se prece jen normálně rozjel, tj. spustil se OS a načetla se data) nebo je už úplně kaput a nemusím už ani nic zkoušet :)

ked to stale spravne naskakuje a hlasi ze nema OS tak podla mojho sukromneho nazoru zakladna doska NENI vadna ale vadny je (a aj bol) mozno len disk a v servise to dali diagnostikovat nejakej upratovacke. Treba skusit dat tam iny cvicny disk a nainstalit Windows na neho ze ci to nebude fungovat spravne.

Jak uz psali, zazalohuj data v jinem PC. Jestli nb krasne startuje a chybi mu jen op. system je nadeje, zkus nastartovat z cd, treba instalacni win nebo Linux aby se overila funkcnost nb. Dej to nekomu, kdo do toho trochu dela.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru