Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se nehodlá zapnout, je to problém se zdrojem?

Zdravím :)

Mám PC seskládané z různých komponentů od mého příbuzného, takže přesně nevím, od jaké firmy co mám a jakou verzi. Kdyby to bylo potřeba vědět k tomu, aby mi někdo mohl poradit, tak to klidně rozmontuju a podívám se, ale jelikož jsem laik, tak nepoznám, co je co... Snad to ale bude natolik jednoznačný problém, že to ani potřeba nebude (doufám).
Když zapojím PC do elektřiny, začne podivně pískat. Někdy to po chvíli přestane a někdy ne. Jakmile se to snažím zapnout, začne jen poblikávat oranžová kontrolka a přerušovaně hučet ventilátor a pak se to vypne, všechno aniž by se něco zobrazilo na monitoru. Dřiv vždycky chvilku trvalo, než začala svítit modrá kontrolka a PC se zapnulo, ale postupně to trvalo déle a déle, až se to nakonec nezapne vůbec.
Párkrát jsem otevřela tu bedničku a trochu vevnitř vysála prach a relativně to pomohlo, ale teď už to nejde. Kábly jsou všechny tak, jak jsem je mívala roky bez problémů zapojené, takže nic omylem vypojeného nebude. Zásuvka je taky v pořádku. Napadlo mě, že by mohl být problém se zdrojem.
Jinak OS mám linux - ubuntu.
Jsem absolutní laik v tomto oboru, takže, prosím, snažte se mi odpovědět způsobem "jak pro debila" :D

Předmět Autor Datum
Moze byt zdroj vadny, ale moze byt aj zavada napr. na zakl.doske, je nutne na test skusit iny zdroj,…
MM.. 07.09.2013 15:38
MM..
Inac pozri sa zozadu do tej plechovej krabicky do ktorej ide elektrika to je zdroj, ze ci v nom neni… poslední
MM.. 07.09.2013 15:40
MM..

Inac pozri sa zozadu do tej plechovej krabicky do ktorej ide elektrika to je zdroj, ze ci v nom neni kilo prachu. Ak je tak uz asi stejne zdochol, ale vysat by to bolo dobre skusit, ale len zvonku, nerozobeaj to, je v tom 400V aj po vytiahnuti z elektriky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru