Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se náhodně restartuje

Zdravím,
moje pc se náhodně restartuje. Paradoxně většinou v situacích, kdy dělám nenáročné úkony - poslech hudby, prohlížení webu, nechám pc pouze zaplé a odkočím si. Témeř nikdy se PC nerestartoval při hraní - např. Skyrim na plné detaily apod. Spíše bych čekal, že by se PC restartoval během zvýšené zátěže. Kontroloval sem ramky Memtestem a vyšlo vše v pořádku. Kontroloval sem teploty, jestli se něco nepřehřívá a vše je OK ( popř. mohu poskytnout teploty ). Zkoušel sem i přeinstalovat Windows 7. Vše bez úspěchu. Zajímavé je, že se četnost restartování postupně zvyšuje - nejdříve jednou za den, čtvrtý den třeba i pětkrát. Poté problém odezní na cca měsíc, kdy je všechno v pořádku a poté se problém zase opakuje se stejným scénářem. Tento problém zažívám už skoro rok, ale nic sem nevyřešil.

moje PC sestava : OS Windows 7 64 Ultimate SP 1,Intel I7 2,67 GHz, 6 Gb DDR3 RAM, GPU NVIDIA GF GTX 260,MB ASUS P6T, zdroj Corsair 750W, HDD 1 TB 7200 tuším Seagate.

Díky moc předem za jakékoliv rady či tipy. Popř. poskytnu ještě podrobnější info.

Předmět Autor Datum
Snad si pro začátek ten automatický restart při chybě vypni, třeba se něco zajímavého objeví. Prohl…
karel 06.11.2012 17:38
karel
Zapomněl sem dodat, že automatický restart při chybě sem již vypnul. Moc se v pc problematice nevyzn…
MickyRocks 06.11.2012 18:00
MickyRocks
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html… poslední
Alfonz.SPO 06.11.2012 18:02
Alfonz.SPO

Zapomněl sem dodat, že automatický restart při chybě sem již vypnul.
Moc se v pc problematice nevyznám, proto sem nepoužil Prohlížeš událostí. ale pomocí něj sem teď zjistil, že jde o problém : úroveň kritická, zdroj: Kernel-Power, ID události 41, kategorie úlohy 63.
Kontroloval sem čas a daná kritická událost se přesně shoduje s dobou, kdy se mi PC restartovalo. Zatím moc nevím, co daná událost znamená, ale pokusím se něco vygooglit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru