Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se vypne při instalaci Windows

Dobrý den, mám jeden dotaz a hlavně problém. potřebuji reinstalovat win xp. Vše dělám podle návodů, ale... Dám cd do pc a poté čekám... Pc mi začne bootovat z cdcka a spusti se instalace. Ovšem zhruba za 1. minutu se pc sam od sebe vypne. Vůbec nevím co s tím. Když pracuji normálně na pc tak se nic nevypíná a to mám pc zapnuté prakticky 5. dní v týdnu...
Děkuji za odbornou pomoc... Miroslav

[mod]Z došlé pošty vložil: (Rce)[/mod]

Předmět Autor Datum
buď je pokažený ventilátor od cpu nebo je poškozená deska /nafouklé kondenzátory/. samozřejmě to můž…
MM_tank 28.12.2007 02:46
MM_tank
jde mi o to, že celou dobu pc pracuje normálně ale pokud chci system reinstalovat tal se to vypne. J…
miroslav elsnic 28.12.2007 10:04
miroslav elsnic
Spis si otestuj RAMky. Hledej "memtest".
mif 28.12.2007 10:51
mif
Bylo by dobré znát kdy se to přesně vypíná a jestli je to na stejném místě. A taky jestli se to vypn…
zdenekhribek 28.12.2007 11:33
zdenekhribek
Vypne se úplně. je to vždy na jednou tom samem místě. staří takřka 3- roky
miroslav elsnic 28.12.2007 13:25
miroslav elsnic
A v jaké fázi instalace - při kopírování souborů, při konfiguraci, nebo někde na začátku ? Pokud je…
zdenekhribek 28.12.2007 13:59
zdenekhribek
Jak zjistit, jestli to zdroj pobírá? Mám 300W. Na něm mám připojenu cd vypalovačku, dvd vypalovačku,…
miroslav elsnic 28.12.2007 13:33
miroslav elsnic
Na stránce index.jsp je v horní liště nabíka tools zvolíš extreme psu calculator a v nabízené tabulc…
zdenekhribek 28.12.2007 14:17
zdenekhribek
Vypne se to hned na začátku.Na běhne černá obrazovka a s povídáním o že systém připravuje instalaci…
miroslav elsnic 28.12.2007 15:00
miroslav elsnic
Ten zdroj by to mohl vydržet pokud tam nejsou nějaké další věci třeba tv karta, zapomenutý modem aj.… poslední
zdenekhribek 28.12.2007 16:16
zdenekhribek

jde mi o to, že celou dobu pc pracuje normálně ale pokud chci system reinstalovat tal se to vypne. Jinak hraju hry a nic, to maká normálně? Nafouknuté kondenzátory? Co si mám pod tím představit? Mohlo by to být harddiskem?

Bylo by dobré znát kdy se to přesně vypíná a jestli je to na stejném místě. A taky jestli se to vypne úplně nebo jen restartuje. A taky jaký je to procesor a deska - ev. jejich stáří. Rozhodně bych se podíval jestli se točí větrák na procesoru, v biosu se koukni v sekci hardware monitoring či tak nějak na teplotu procesoru. Zkusil bych i ten test pamětí memtestem nebo goldmemory. Pokud se to vypíná na stejným místě koukni se na inst. CD - při jeho nečitelnosti se zobrazí nějaké varování ale možny je vše. Ještě je možné v biosu nastavit to bezpečné nastavení volbou load failsave. Taky se mi stalo, že při instalaci nestíhal zdroj i když v normálním provozu s ním problém nebyl. Těch možností je opravdu tolik že se to dá jen odhadovat.

A v jaké fázi instalace - při kopírování souborů, při konfiguraci, nebo někde na začátku ? Pokud je to na začátku a když potom normálně spustíš OS , HDD to patrně nebude. Takto rychle se to někdy vypíná jen jako určitá ochrana před poškozením, či jiným problémem.

Na stránce index.jsp je v horní liště nabíka tools zvolíš extreme psu calculator a v nabízené tabulce si vybereš tu verzi zdarma (lite). Já na to bez znalosti desky a procesoru nejsem schopen odpovědět. Na druhou stranu GF7600 pro agp? s přídavným napájením je určitě energeticky náročná, předpokládám že není původní - pokud tam máš jinou můžeš je po dobu instalace přehodit, zkusit instalovat a pak ji vrátit.

Vypne se to hned na začátku.Na běhne černá obrazovka a s povídáním o že systém připravuje instalaci a pak už nic. vypne se! Procesor mám celeron 2,4GHz grafika tam byla původní Gforce4 Mx

Ten zdroj by to mohl vydržet pokud tam nejsou nějaké další věci třeba tv karta, zapomenutý modem aj. Pokud máš ještě tu starou grafiku můžeš je vyměnit, nebo taky můžeš dočasně odpojit jednu ze dvou mechanik od zdroje. Dost se tu o zdrojích debatovalo, pokud to to není drahý značkový je to tak trochu otázka do loterie. Na druhou stranu když nedělá problémy při normálním provozu není zas tak velká pravděpodobnost že by problém byl tady. A ještě jednu otázku - zkoušel jsi to instalovat z CD nebo DVD mechaniky nebo z obou? Protože ti to padá úplně na začátku zkusil bych v biosu nastavit to "load faisave option" někdy to pomůže. A nebo se podívat po nějakém jiném inst. cd - pokud nemáš nepoškrábanou originálku a už si to s ní někdy zkoušel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru