Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC se zasekne/zamrzne těsně před startem windows.

Tohle je klasický problém tisíckrát řešený takže popíšu stručně. Je to staré pc duron 1000 takže někdo by to rovnou vyhodil ale přesto...
Po clear CMOS a nakonfigurování biosu se mi nějak povedlo najet do windows. Původní HDD vadné sektory - výměna za bezvadný, čistá instalace XP. Ale přetrvává tuhnutí před spuštěním windows xp přesně v době kdy najede ta šipečka. Následovalo tedy update biosu na poslední verzi, test pamětí memtestem cca 4.5hod 10x pass. Nyní se to hoooodně zlepšilo ale stále to tu a tam dělá hlavně po několikahodinové pauze - vypnuté pc a pak po zapnutí nenajede do windows zkončí u šipečky pomůže restart někdy dvojitý. Pokud zapínám a vypínám hned za sebou nebo restartuju tak najede vždycky a celkem velmi svižně. Můj předpoklad je problém v desce, nebo že by zdroj ... ale tomu nevěřím.
Díky za rady...

Předmět Autor Datum
půjč si od známého jiný zdroj. nevadí když to bude šunt, na odzkoušení to může stačit. v době kdy "n…
lední brtník 11.02.2011 00:13
lední brtník
Zajímavý je že jsem na tom rozjel pc mark 2005 ten se dokončil bez potíží jen u vga tedy zustalo n/a…
thewolf001 11.02.2011 00:23
thewolf001
Také bych to viděl na ten zdroj...
FixExa 11.02.2011 12:09
FixExa
Ovšem, stejně jako ten zdroj to může být i vadná deska - obojí může mít nafouknuté kondenzátory. Tak…
Pytlík 11.02.2011 12:42
Pytlík
tak jsem sehnal jinej zdroj nebyl teda novej (stará šunka) ale stejně i jako ten původní projel test… poslední
thewolf001 11.02.2011 19:50
thewolf001

půjč si od známého jiný zdroj. nevadí když to bude šunt, na odzkoušení to může stačit. v době kdy "najede šipečka" se zavádí ovladače akcelerované grafiky a o něco vzroste příkon - proto si myslím že ten tvůj je na pokraji smrti.
předpokládám že v té šunce je starý zdroj šmejdské značky s malým hlučným 8cm větrákem, s nasáváním z nesmyslné strany. jestli to chceš ještě provozovat, nic neřeš a běž ráno koupit normální zdroj s 12cm větrákem, do toho krámu to může být klidně 300W shit od eurocase, nic dražšího se do toho nevyplatí.

Zajímavý je že jsem na tom rozjel pc mark 2005 ten se dokončil bez potíží jen u vga tedy zustalo n/a jinak cpu,ram,hdd dostalo body. Také Prime 95 torture test jsem nechal běžet asi hodinu pak už mě to nebavilo tak jsem jej vypnul ale nespadlo to... Dám na tvou radu projedu zdroj testrem a případně tam něco hodím jinýho co najdu ...

tak jsem sehnal jinej zdroj nebyl teda novej (stará šunka) ale stejně i jako ten původní projel testrem (všechny ledky svítili zeleně). Dal jsem ho tam a problém se nevyřešil prostě každý start windows po delší chvíli nečinnosti pc zkončí jedním či dvěma restarty než to najede. Co se týče kondíků na desce vypadají okem ok nic nafouklýho jsem nenašel. Takže jsem předal PC s tím ať si majitel sežene zdroj fungl nový a pokud nepojede ať to pc zahodí... :-):-);-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru