Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC zamrza (asi pri cteni z disku)

Dobry den,

nevim si rady s PC, potreboval bych nejake tipy, co zkusit.
Je to nekolik mesicu zpatky, co mi zacal pocitac mrznout pri prehravani filmu. Nevim jestli to tak bylo pokazde, ale vetsinou se zasekl zvuk, jeste chvilicku slo hybat s kurzorem a pak se zasekla i ten - vytuh, konec, jen tvrdy restart bylo resenim. Obcas se to stalo par minutach filmu, nekdy film dojel cely do konce bez problemu. Takze casove naprosto nahodne.

Svadel jsem to na kodeky, ale delalo to i ve VLC. Jednou se mi to stalo i kdyz nebezel zadny film ale video na webu a mozna jednou jen tak, kdyz hraly jen pisnicky (ale nemusi to s tim nutne souviset).

Protoze zadne jednoduche opravy nefungovaly a problem nebylo mozne snadno simulovat, vyresil jsem to tak, ze jsem si poustel videa na NTB. Vcera me ale opet prekvapil, kdyz jsem byl liny si 7 GB film kopirovat na NTB, jen si nasdilel slozku a pustil si ho pres sit. V pulce filmu ten typicky vytuh (nehybajici se kurzor a nutny tvrdy restart).

Nevim, jestli je to jen nahoda, ale prestal jsem tim podezrivat grafickou kartu a premyslim, jestli by to nemohlo byt diskem nebo sbernici.

Moje otazka je, jak to muzu analyzovat? BSoD nevyskoci, dump pameti je tedy nemozny. Potreboval bych aspon s jistotou urcit, ve ktere casti (nebo SW - ale na ten to z povahy problemu nevypada) je problem.

Konfigurace Windows XP SP3 (jinak bezproblemovy, pc jede krome techto restartu v podstate nonstop na aktualni konfiguraci tretim rokem). Athlon 4jadro, MB s integrovanou GK, systemovy disk SATA, filmy poustim z jinych disku pripojenych pres SATA (vcera) nebo e-SATA (vetsinou), pamet 4gb

Diky moc za kazdy tip
tomas

Předmět Autor Datum
Spustit kontrolu disku případně kontrolu pamětí určitě můžeš. poslední
Jan Fiala 18.09.2011 16:19
Jan Fiala

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru