Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co budu všechno potřebovat pro vydání ohlášky z katastru?

Vlastním zemědělský objekt, který bych ráda přestavěla na rodinný dům.
Na katastru nemovitostí je tato stavba vedena jako zastavěná plocha a nádvoří. Způsob využití:zemědělská stavba.
V současné době jsem si zažádala o územně plánovací informaci, kterou mi úřad zaslal zpět už potvrzenou.
Stavba má 2. patra, bez sklepa a bez podkroví, 1.patro =100 m čtvereční, takže by mi měla stačit ohláška.
Co budu všechno potřebovat pro vydání ohlášky?? (budu potřebovat i Vyjádření správců sítí, Technická zpráva požární ochrany, Vyjádření odboru životního prostředí a odboru ochrany vod a půdy, Vyjádření lesů )???
Ještě jsem zapoměla na stavbu domu si budu žádat o úvěr (chtějí stavební povolení nebo ohlášku,bez toho mi penízky nedají)

díky za rady
lucka

Změna předmětu, původně: ohláška (host)

Předmět Autor Datum
Dobry den. Nevim jak je to ze zemedelskou usedlosti ale my jsme predelavali obchod Jednoty na rodinn…
pospa65 19.01.2012 14:59
pospa65
Udělal bych to nejjednodušší, co lze udělat: šel s papírem a tužkou na stavební úřad a nechal si to…
L-Core 19.01.2012 16:08
L-Core
Asi jak kde.I na obyčejný územní souhlas po mě vyžadovali projekt osvědčený autorizovanou osobou.Pís…
pav 19.01.2012 20:09
pav
Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Část čtvrtá Stavební řá… poslední
sHpy00n 19.01.2012 20:39
sHpy00n

Dobry den. Nevim jak je to ze zemedelskou usedlosti ale my jsme predelavali obchod Jednoty na rodinny dum. Stavba byla predelavana jen obvodove-zazdeni okennich otvoru,vybourani novych plus prerozdeleni prostoru prickamy a stacila nam jen ohlaska. Ale podminkou byl lehky stavebni projekt s projektantskym razitkem a stavebni dozor.Potrebovali jsme jen vyadreni vodaren,eonu,rwe a podpis souseda ktery byl s rekonstrukci seznamen.Budova ma podlazi bez sklepnich prostor a pudu. Zastavena plocha 97 m2.

Asi jak kde.I na obyčejný územní souhlas po mě vyžadovali projekt osvědčený autorizovanou osobou.Písemná souhlasná stanoviska správců sítí a majitelů sousedních nemovitostí.Takže referent SÚ to je nejlepší řešení.

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)
Část čtvrtá Stavební řád
Hlava I: Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce
Díl 1: Povolení a ohlášení
Ohlášení
§ 105
(1) Ohlášení stavby obsahuje údaje o stavebníkovi, o pozemku, ohlášené stavbě, jejím rozsahu a účelu, o způsobu a době provádění stavby a její jednoduchý technický popis, nejde-li o případy uvedené v odstavci 2; u dočasné stavby rovněž dobu jejího trvání a návrh úpravy pozemku po jejím odstranění. K ohlášení se připojí doklad prokazující vlastnické právo nebo právo založené smlouvou provést stavbu nebo opatření anebo právo odpovídající věcnému břemenu k pozemku či stavbě, pokud stavební úřad nemůže existenci takového práva ověřit v katastru nemovitostí.
(2) U staveb uvedených v § 104 odst. 2 písm. a) až d) se k ohlášení dále připojí projektová dokumentace. U staveb a terénních úprav uvedených v § 104 odst. 2 písm. e) až i) a n) se k ohlášení připojí projektová dokumentace, kterou tvoří situační náčrt podle katastrální mapy s vyznačením jejich umístění, hranic se sousedními pozemky, polohy staveb na nich a jednoduché stavební nebo montážní výkresy specifikující navrhovanou stavbu nebo terénní úpravy.
(3) Projektová dokumentace se připojuje ve dvojím vyhotovení. Není-li obecní úřad obce, na jejímž území stavba bude, stavebním úřadem, předkládá se trojmo, vyjma staveb v působnosti vojenských a jiných stavebních úřadů (§ 16); pokud stavebník není vlastníkem stavby, připojuje se jedno další vyhotovení. K ohlášení se připojí závazné stanovisko dotčeného orgánu vyžadované zvláštním právním předpisem4),12),32).
(4) Podání, které nemá náležitosti podle odstavců 1 až 3, není ohlášením podle tohoto zákona a stavební úřad je usnesením odloží. Usnesení o odložení zašle stavebníkovi do 15 dnů ode dne učinění podání spolu s poučením o správném postupu při ohlašování staveb a o tom, že se stavbou nelze započít.
(5) Náležitosti ohlášení a obsah a rozsah projektové dokumentace u staveb uvedených v § 104 odst. 2 písm. a) až d) stanoví prováděcí právní předpis.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru