Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto PIO, 80 žilový kabel, podivný hlas při zapínání PC, zasekávání grafiky, čistění PC

-------------------------------------------------- --
Windows XP, 32 bit
PC staré cca 5-6 (možná víc) let
Procesor: AMD Sempron 2600+ 1.84 GHz
Paměť: 1,5 GB RAM
Grafika: MSI NX 6200 AX (512 MB)
-------------------------------------------------- --

Pěkný podvečer všem,

chci požádat o radu.
Mám trošku více problémů:

1. Mám zpomalený počítač, je sice pravdou, že nečistím registry (nemám rád programy, které vám "projedou" počítač a smažou vše co uznají za vhodné), ale počítač udržuju docela v pořádku - tím myslím, instaluji jen co potřebuji, pravidelně defragmentuji (cca každý měsíc) a dokumenty téměř prázdné (protože když jsem do nich cpal věci, strašně se zpomalovalo nabíhání PC - teď tam mají jen své složky aplikace, které si vytvoří automaticky).
Přemýšlel jsem, co by to mohlo způsobovat. Pak jsem našel článek o PIO režimu a hned jsem to zkontroloval.
Primární kanál
Zařízení 0 - režim ultra DMA 2
Zařízení 1 - režim PIO (!!!)
Sekundární kanál
Zařízení 0 - nelze použít (???)
Zařízení 1 - režim ultra DMA 2

Chci se zeptat, co to může způsobovat. Nemám absolutní ponětí, kam se podívat a bohužel si nemůžu dovolit opravnu PC ani nový hardware - nezbývá než se učit :)

2. Když se zapíná počítač, po Memory Testingu se napíše asi na 5 vteřin
Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed. Může to mít něco společného s disketovou jednotkou?? Prý se jedná o to, že mi tam chybí 80 žílový kabel, myslím, že tam mám 40 žílové. Kolik takové kabely můžou stát? Jak poznám, kde je vyměnit?

3. Když se zapíná počítač, ozve se ženský hlas, který něco v angličtině říká, bohužel, ten zvuk je dost nekvalitní a nerozumím tomu... maximálně bych ho mohl třeba nahrát do mobilu a odkaz sem dát. Ale i tak mi to příjde docela zvláštní, asi to bude důležité, když to musela říct ženská a nemohlo se to napsat.

4. Když hraji některé hry, stane se, že třeba po 20 minutách hraní se grafika zasekne. Prostě se hra přestane vykreslovat a jakoby jsem se díval už jen na 1 screenshot. Vůbec se nic dále nevykresluje (FPS 0), hra přitom běží dál (i zvuky ze hry). Když pak hru ukončím (přes správce), dojde k tomu, že mi pak nelze žádná jiná hra spustit. Ani obyčejná jednoduchá hra vytvořená v Game Makeru nejde spustit, píše to, že mám zkontrolovat, zda má grafická karta splňuje minimální požadavky... Když restartuji PC, vše zase jede normálně (do dalšího záseku)... chci jen doplnit, že mi to dělá jen u některých her - například 4Story nebo Black&White (hra z roku 2001) << tato hra mi tohle před 2 roky nedělala.

5. Chci se zeptat, na nejlepší způsob profoukávání PC... Mám takovou malou pumpičku, která je opravdu jemná, ale prach odstraní. Chci se jen zeptat, kam bych měl směřovat mou pozornost tak, aby to mělo co nejlepší efekt.

Mám dost lidí kolem sebe, ale každý tvrdí něco jiného, proto jsem se chtěl zaměřit spíše na někoho zkušenějšího (kdo se vyzná) a strýček google mi vyhodil tuto poradnu :)

Moc všem díky za případnou pomoc a odpovědi :)

To nemyslíš vážně? Rozděl tenhle guláš do samostatných dotazů, takhle se v tom nikdo nevyzná. (host)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Nahoru