Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PIR detektor s funkcí PET

Ahoj, mám dotaz, chtěl si přidat do domu další PIR detektory k zabezpečovačce ale mám ten problém, že mám dvě kočky (8 a 5 Kg). Vím že jsou tzv PIR detektory s funkcí PET, ale nevím jak přesně to funguje - jestli to snímá jen od určité výšky (což by mě bylo k ničemu, když kočky skáčou všude), nebo to funguje jinak...

máte s tím nějaké zkušenosti? díky...

Předmět Autor Datum
Na základě pohybu zvířat nedojde ani v zastřeženém stavu k vyhlášení poplachu. PIR detektory Unum wl…
Wolve 31.05.2014 08:26
Wolve
Zkušenosti nemám, leč s PET čidly jsem se už setkal. Kromě vámi zmiňované úpravy, kdy se omezí výška…
Ara 31.05.2014 08:27
Ara
ok, díky- objednal jsem na zkoušku zatím jen 2 čidla paradox... tak uvidím co to udělá až před tím z… poslední
n.u.r.v. 01.06.2014 01:10
n.u.r.v.

Na základě pohybu zvířat nedojde ani v zastřeženém stavu k vyhlášení poplachu. PIR detektory Unum wls – PET obsahují speciální řadič pole objektivu, který produkuje mnohem silnější optické signály detekující člověka a eliminující domácí zvířata do hmotnosti až 10 kg. Optická citlivost každého PIR detektoru Unum wls – PET je navíc z výroby kalibrována pro zajištění přesného určení rozdílu mezi člověkem a domácími zvířaty v poli detektoru. Obecně platí, že ani sebelepší detektor nedokáže spolehlivě eliminovat ve svém detekčním poli charakteristické vlastnosti všech druhů zvířat. Některá zvířata (zejména ty větší s velmi krátkými chlupy), i když lehčí než 10 kg, mohou produkovat dostatek infračerveného záření způsobujícího poplach. Pokud se tedy v objektu nacházejí zejména exotické domestikace, doporučuje se otestovat funkci detektoru předem.

Zkušenosti nemám, leč s PET čidly jsem se už setkal. Kromě vámi zmiňované úpravy, kdy se omezí výška snímání, se používá dvousystemové čídlo.Obsahuje kromě PIR i další čidlo schopné rozlišit velikost. Myslím že jde o nějaký mikrovlný senzor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru