Avatar uživatele
BeruškaSedm.

Co by jste dělali na mém místě?

Dobrý den,jmenuju se Nikola je mi 13 let. Mám problém,ve škole nemám kamarádky,vlastně je to ve třídě rozdělené na dvě skupiny,skupina krásných a chytrých holek,které se baví jen spolu,a skupina holek,které se uci špatné a z toho některé kouři. Do te skupiny patři i ma kamoska,no nikdo jiný mi nezbyl. Ta kamoska se jmenuje Tamara její 12 let a nemá prosté rozum,furt vymyslí blbiny,je rozezrana a nevychovaný,porvava na kolemjdoucí a její jedno kdo to je. Porad chce ke mne domu,ale to nejde,moji mamce by se to nelíbilo,snažím se před mamkou dělat slusnackou,jako ze ji tak o ni mamce vypravim. Pokud by SLA k nám domu,bylo by to něco hrozneho. Porad chce se mnou ven,ale já nechci s ni,vymlouvam se porad a jsem zamotana do svých lži se už nevím co dělat… Mám deprese. Ještě je tu možnost se s ni nebavavit,ale vlastně ani nemám důvod,a bojím se pomluv,navíc ve třídě nikoho jiného nemám. Už se kvůli toho poškozují své zdravbi abych nemusela do školy,protože je tam ona. Co by jste dělali? A jak se s ni nějak hezky přestat bavit,aby ji to neranilo?? Už jsem ji to jednou naznačila,ale ona říkala ze jsme kamosky. Už fakt nevím co dělat.
Doplňuji:
Pro Hanu: Já nejsem v žádný skupině,ty chytre se baví jen spolu,a ty co se učí hůře a jsou ze sociálních rodin …tak k tem patřit nechci,Tamara patři k tehle skupině,ale moc ze sociální rodiny není,její máma vypadá vcelku fajn,ale ona se chová jako kdyby z te sociální rodiny byla. Jinak já se ucim vcelku dobře.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3523 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Když jsou holky slepice, tak se na ně vybodni a bav se s klukama:-)))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Milá Nikolko, už jsme Ti odpovídali včera. Najdi si jinou kamarádku. Nenech sebou manipulovat. Jen Ty sama se rozhodneš s kým se chceš bavit a kamarádit. Řekni jí, že s ní nechceš kamarádit, ať si najde někoho jiného. A proč by ji to mělo ranit ? Jen Ty se rozhodneš s kým se budeš stýkat, popř. kamarádit. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Co jí takhle říct pravdu? Řekni jí, že aby ses s ní bavila tak se musí změnit a začít se chovat slušně, a celkově zlepšit své chování a charakter, když řekne, že se měnit nebude, tak se na ní vykašli a řekni jí, že se nemůžete kamarádit když se takto chová, když se změní, tak to bude v pohodě a kamarádit s ní můžeš né? Mimochodem… ve které skupině holek ve vaší třídě jsi ty?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

V pětašedesáti se mně radí lépe, než tvým vrstevníkům 🙂
Tedy máš nějaké možnosti? Máš. Závisí vše ale jen na tobě, zda je ti přednější jakýsi nezralý vztah s ‚kamarádkou‘ (dle mého názoru kamarádství je něco úplně jiného), než to, co popisuješ.
Zaměřil bych se proto na školu, zájmy, ap., skuteční kamarádi i kamarádky teprve přijdou a hlavně bych to nijak nehrotil, není ve skutečnosti totiž vše tak, jak ti ve tvém věku připadá.
Dej čas okolnostem, ‚kamarádce‘ a hlavně sobě !
Já sám jsem v těch letech býval převážně samotář s jinými zájmy, než ostatní, pak se to ale nějak samo změnilo, zájmy zůstaly, ovšem přibyli kamarádi, kteří zůstali dodnes 😉
Zkušenost

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
melanie

Chápu tvoji situaci :( Můžeš jít třeba na jinou školu nebo se bavit s dětmi z jiných ročníků/tříd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Je to děs, velká nevýhoda toho že v přátelství je povolená polygamie. V normálním bipohlavním vztahu bys chlapci řekla: „našla jsem si někoho jiného“ a bylo by, jenže to je ti tady prd platný. Já kdysi řešil podobnou věc. Jak se rozejdeš s kamarádem/ka­marádkou když už spolu nemáte nic společnýho a váš vztah je založený víceméně na setrvačnosti a reminiscencích časů minulých? Těžko.

V tvém případě to ale spíš vypadá na helmintózu, než že byste byly kdy kámošky. Je čas se začít léčit, pomluvám se nevyhneš. Odeber si jí z facebooku (proti směru hodinovejch ručiček) a ono jí to dojde.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Sociální rodina ?! Snad asociální ?

před 3523 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek