Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PROBLÉM s ATI HD 3650 (horší než GF4 MX 440 ?!)

Dobrý den,
potřebuji pomoc! Nedávno jsem si koupil z bazaru grafickou kartu Shappire ATI Radeon HD 3650 AGP 8x DDR2 512MB Dual DVI (+ musel jsem tam dát redukci na VGA, kvůli staršímu LCD monitoru), přímo tento typ grafiky jsem sháněl (na netu jsem našel spoustu pozitivních reakcí, až tedy na přídavné napájení ... poměr cena/výkon!), a hle v bazaru byla levně za 400Kč, dohodl jsem se ať mi jí pošle na dobírku, VŠE OK, s připojením GK žádný problém (musel jsem jen dokoupit tu redukci z DVI na VGA), vše se zaplo tak jak má, naskočily Windowsy - v AGP počítač našel nové zařízení, ale nedokázal ho rozpoznat - chtělo to drivery... Vše se sekalo, při přetahování nějakého okna/složky, nebyl to vůbec plynulý pohyb...Tak jsem tam tedy hodil Drivery/Hotfixy, nebo co to měli na oficiálních stránkách AMD a Shappire, každopádně se tam nainstaloval "Catalyst Legacy" (jeden z užitých driverů jsem vzal odsud: presentatio ... lid=1&os=1 ), každopádně... Driver jsem nainstaloval, restartoval PC, vše naběhlo taky OK, okna už se nesekala, ve Windowsech plynulé... Ačkoli grafiku jsem vyměnil za účelem X násobného zlepšení z dosavadní GeForce4 MX 440 AGP 8x DDR1 128MB, ještě dodám, že jediné v čem se tyto grafiky vyrovnávají je šířka paměťové sběrnice a to 128bit... Ovšem zlepšení NENASTALO ! Nepociťuji žádné změny! Myslel jsem, že rozjedu nějaké ty lepší hry s lepší grafikou, ale NE.
Na dosavadní grafice GF MX 440 jsem tak tak rozchodil např. GTA San Andreas (na nejnižší kvalitu s rozlišením 1024x768 32bit) s průměrným FPS 15-25. S grafikou ATI HD 3650 nepociťuji žádné zlepšení!! Dokonce naopak, v náročnějších situacích se FPS dokonce zhoršily oproti dosavadní grafice GF MX 440. Grafika měla tuto hru zvládnout na max kvalitu a to rozhodně BEZ nějakého sebemenšího sekání obrazu...
Nechápu jak je to vůbec možné, že tak stará grafika jako je GF MX 440 se výkonem vyrovná několika-násobně lepší grafice jako je ATI HD 3650 ??!!
Prosím pomozte, díval jsem se na videa kde na této grafice i se slabším procesorem rozjedou i nové hry! Poraďte co dělám špatně, přeci to nemůžu takhle nechat, grafiku jsem koupil za zámínkou snad i 5x lepšího výkonu a vůbec nic se nezlepšilo!?
Zkoušel jsem toho dost, různé Drivery, Hotfixy a já nevím co ((ještě dodám, že grafika podporuje DirectX 10.1, ale na Win XP jde pouze DX 9, který tam samozřejmě mám)), ale nic tomu nepomáhá... Grafiku jsem testnul i na jiném PC s horším procesorem (se stejným HDD), kde to bylo snad i lepší, než s tím lepším procesorem, ale i tam se nevyskytlo žádné zlepšení oproti té MX 440... Poraďte prosím, už nevím co dělat...

MOJE SESTAVA:
OS: Windows XP 32bit
Rozlišení: 1024x768
DirectX: 9.0c
CPU: Athlon XP 2600+ @2GHz (To horší CPU je Athlon XP 1900+ @1,7GHz nebo tak nějak)
GPU: Shappire ATI HD 3650 AGP 8x DDR2 512MB Dual DVI [+redukce na VGA]
Předchozí GPU: GeForce4 MX 440 AGP 8x DDR1 128MB
RAM: 1,5GB DDR1 133MHz (Horčí PC jen 1GB DDR1 133MHz)
HDD: ..7200RPM
Zdroj: "ATC" 350W

Předem děkuji za jakékoliv ohlasy.

Předmět Autor Datum
ak pri dokúpení novej grafiky nenastali žiadne zmeny tak potom bude treba asi kúpiť procesor :)
Whyten 08.08.2013 21:26
Whyten
Mám podobnou sestavu(viz podpis) a grafika mi jede an plno.Problém je že tyhle karty vyžadují speciá…
alcapone 08.08.2013 21:27
alcapone
Fast Writes byl vypnut, zkoušel jsem ho v BIOSu i zapnout, ale to pak ve Winowsech problikávala obra…
rh1noCz 08.08.2013 21:48
rh1noCz
Kdyby se to furt nehlo tak pak už zbejvá jedině ten zdroj a nebo možnost že se grafika nesnese s des…
alcapone 08.08.2013 22:03
alcapone
Ovladace chipsetu skus nainstalovat nanovo, alebo komplet cele windows a postupne ovladac chipsetu,…
MM.. 08.08.2013 23:04
MM..
Kdyby se to furt nehlo tak pak už zbejvá jedině ten zdroj a nebo možnost že se grafika nesnese s des…
rh1noCz 09.08.2013 15:38
rh1noCz
A teploty tej grafiky pri hrani si uz skusal merat? Speedfan by mohol vycitat aj GPU teplotu.
MM.. 09.08.2013 16:05
MM..
Vím, ale SpeedFan teploty GPU nezobrazuje, tak jsem teploty měřil v GPU-Z, kde to bylo snad v normě…
rh1noCz 09.08.2013 18:35
rh1noCz
Jinak, zkusil jsem tedy reinslat systému, nainstaloval jsem hru GTA:SA, hodil tam ty drivery na chip…
rh1noCz 10.08.2013 11:39
rh1noCz
Tie Win si instaloval z coho presne, jake presne? Hra je original, ne nejaka krekovana zavirena? Ovl…
MM.. 10.08.2013 13:45
MM..
Z CD od Winů XP 32bit. Hra JE origo! Ovladače jsem hodil na audio, základní desku a grafiku(ATI a vy…
rh1noCz 14.08.2013 22:29
rh1noCz
Nic proti ale ten frajer na tom videu to mastí na Athlonu 64 3000+ a ještě nataktovaným což je o gen… poslední
alcapone 14.08.2013 23:08
alcapone
A kontroluj si aj ctrl-alt-del spravca procesov, ze ktory proces vytazuje CPU ked sa hra seka
MM.. 10.08.2013 13:48
MM..

Mám podobnou sestavu(viz podpis) a grafika mi jede an plno.Problém je že tyhle karty vyžadují speciální ovladače(AMD Catalyst hotfix odkaz Ti sem hodím jen co je najdu) protože jsou trochu upravený(Rialto můstek),jenže ne každá jejich verze jede bez problémů.A zdrojem to asi nebude ta grafika žere dost málo a mě osobně jela(Přetaktovaná!) s EC 300W což je krám.

Odkaz:http://www.ngohq.com/?page=Files&go=giveme&dwn_id= 656

Tyhle ovladače používám já a není s nima problém.

Jinak mě ještě napadá:Máš vyplé Fast Writes?Ta deska má VIA čipset a ty s tím jak dost velký problémy.

Kdyby se to furt nehlo tak pak už zbejvá jedině ten zdroj a nebo možnost že se grafika nesnese s deskou,respektive čipovou sadou.

Jinak napadá mě.....odinstaloval si ovladače od nVidie?

Ovladace chipsetu skus nainstalovat nanovo, alebo komplet cele windows a postupne ovladac chipsetu, a potom ovladac grafiky ale ten od vyrobcu karty, ziadne z AMD. Ptz tieto AGP karty su polepence a AMD ich priamo nepodporuje, len vyrobca karty.

Druha vec je moze sa ta karta prehrievat ak by bol urvaty chladic apod, skus merat teploty ci speedfan nahodou nezobrazi aj teplotu GPU

Kdyby se to furt nehlo tak pak už zbejvá jedině ten zdroj a nebo možnost že se grafika nesnese s deskou,respektive čipovou sadou.
Jinak napadá mě.....odinstaloval si ovladače od nVidie?

- Zkoušel jsem to i na jiné základní desce (typ Shuttle AK32A, která má jen AMD 4x, se stejným HDD), ale bylo to to samé.
Ovladače od nVidie jsem teda včera odinstaloval a ten Driver lterý jsi mi napsal jsem tam hodil, ale pořád žádná změna...

Ovladace chipsetu skus nainstalovat nanovo, alebo komplet cele windows a postupne ovladac chipsetu, a potom ovladac grafiky ale ten od vyrobcu karty, ziadne z AMD. Ptz tieto AGP karty su polepence a AMD ich priamo nepodporuje, len vyrobca karty.

Druha vec je moze sa ta karta prehrievat ak by bol urvaty chladic apod, skus merat teploty ci speedfan nahodou nezobrazi aj teplotu GPU

- Asi to tak udělám, jak mi radíte - reistaluju celý systém, hodím tam Ovladače na chipset a pak na tu grafiku, potom ty ostatní na zvukovku atd. .
P.S. Vím, že tyto karty AMD oficiálně nevydalo, ale zkoušel jsem hodně driverů, nejen od AMD, ale i od výrobce, tj. Shappire, jak jsem už zmiňoval zkoušel jsem moc driverů, ale vždy žádná změna.

Vím, ale SpeedFan teploty GPU nezobrazuje, tak jsem teploty měřil v GPU-Z, kde to bylo snad v normě max to vyšplhalo na 60°C. Jinak, teď jsem reinstaloval systém, zrovna tam házím SP3 a pak zkusím najít drivery na tu základovku a pak teda na tu grafiku a zvukovku.

Jinak, zkusil jsem tedy reinslat systému, nainstaloval jsem hru GTA:SA, hodil tam ty drivery na chipset a grafiku, výsledek je takový, že se to seká Xkrát víc než před reinstalací win., při spustění hry je pár sekund jakžtakž obraz plynulý, ovšem po chvilince se obraz začne extrémě trhat, možná i pod 3 FPS... A když pohled z 3. osoby dám dolu, abych viděl "pod sebe" tak je hra vcelku plynulá,. kouknu do dálky a extrémě se to začne okamžitě trhat! Bude tahle informace k nečemu? ... Jinak hodiol jsem tam stejný ovladač (Catalyst), co předtím "šel".

Tie Win si instaloval z coho presne, jake presne? Hra je original, ne nejaka krekovana zavirena? Ovladace si instaloval ktore presne odkial presne? Instaluj aktualne ovladace z webu vyrobcu dosky, chipset, lan, audio, a potom ovladace grafiky z webu vyrobcu grafiky grafiky t.j. sapphire a ne od ATI. Preistotu by som updatoval Win kompletne. A skontroluj si nastavenia hry, detaily, atd. Stary PC nemoze zvladat hru na vysoke detaily.

P.S. a znova merat teploty, v momente ked sa to seka. A este by som nainstalil posledny directx runtime z microsoft.com

Z CD od Winů XP 32bit. Hra JE origo! Ovladače jsem hodil na audio, základní desku a grafiku(ATI a vyzkoušel jsem pak i od Sapphire), sekalo se to o dost víc než před reinstalací Windowsů, po vyzkoušení ovladačů na grafiku jsem VŠECHNY ovladače odstranil(kromě ovladače na audio), a pak se to sekalo MÍŇ! Tak jsem to prozatím nechal tak - bez ovladačů na základní desku a na grafiku, ale je to skoro stejné jak před reinstalací Winů - takže to vůbec nepomohlo. Nevim co s tím, buď je to vážně závada grafiky a nebo nestíhá CPU, každopádně je to HODNĚ DIVNÉ, že se to ani nezlepšilo o proti té graf.kartě GF4 MX 440, což by měla být tak 4x horší než ATI GD 3650... Nevím nevím fakt už co s tím, buď to chce lepší procesor a nebo změnit grafiku... Každopádně je divné, že třeba ZDE: watch si hraje jako by se nechumelilo... :-D I když má CPU lepší jen o 700MHz.
Nastavení hry jsou na plném minimum! já vím, je to starý PC, ale když vidím co na tom rozjeli jiní..
Teploty měřím, u grafiky to nepřesáhlo 65°C i tom momentě sekání. Win XP podporuje myslím DirectX 9, ale můžu vyzkoušet ten "Runtime", kdybys poslal link.

A kontroluj si aj ctrl-alt-del spravca procesov, ze ktory proces vytazuje CPU ked sa hra seka

To právě jen ten proces HRY.
Jinak mám spuštěné JEN systémové procesy a tedy hru, nic víc.

Nic proti ale ten frajer na tom videu to mastí na Athlonu 64 3000+ a ještě nataktovaným což je o generaci mladší procesor než Tvůj,a výkon měl na svou dobu obrovský(Pěntium 4 3GHZ si dával k snídani).Ty máš PRating 2000+ což znamená Tvůj procesor výkonem odpovídá Pentiu 4 na 2GHZ což se s 2.7GHZ drobečkem s ratingem 3000+ nedá srovnávat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru