Avatar uživatele
delabrutale

PROČ SE VYRÁBĚJÍ RYCHLÁ AUTA?

… povolená rychlost je maximálně na dálnici 130 km/hod ..

existuje, ale spousta řidičů, kteří tuto rychlost nedodržují a jezdí i jinde mnohem rychleji ..

proč se tedy vlastně vyrábí auta, která dosáhnou vyšší, jak povolené rychlosti?

Proč se do aut nemontují omezovače rychlost, čímž by takové auto mohlo dosáhnout pouze maximální povolené rychlosti v dané zemi?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, iwetax před 5115 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
-

kdyz pojedete do Nemecka, tak muzete na spouste usecich dalnic jet bez omezeni rychlosti. ale treba i na okruhu v Brne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

A jak bys v tomto případě řešil cestu do jiné země, kde není omezena rychlost (německo) nebo tam kde je rychlost jiná? Že by ti na hranicích omezovač předělali a při návratu zase nastavili?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Tak to se mohu také zeptat. Proč se nevyrábějí pušky které zastřelí jenom lovnou zvěř a ne lidi ? Kde je nějaké právní vědomí a zodpovědnost jedince. Na silnici narazí auto do stromu a reakce je taková že vykácíme všechny stromy u silnice atd. atd.
O toto se v minulém režimu starala strana a vláda !!! a stejně to neuhlídala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GangstaHelper

Zajímavá otázka.

Každý má ale právo si vzít auto na okruh a tam si zajezdit, jak rychle zvládne…

A nebo samozřejmě vyjet do jiné země, kde jsou limity jiné… To by na hranicích byly servisy, kde by vám ten omezovač zase přeladili?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

To,ze ma auto maximalni rychlost treba 407 km/h neznamena,ze ridic takovouto rychlosti musi jet.Nehlede na to,ze pro zrychleni je dobry kazdy koník.Omezovac rychlosti se da vypojit,to neni problem.Chce to jezdit s rozumem,a auto s omezenou rychlosti do tech 130km/h-ovsem v rukach zamindrakovaneho zbohatlika je nebezpecnejsi nez auto s rychlosti o treba 150 km/h vyssi,ale v rukach normalniho rozumneho ridice.S nozem si muzete ukrojit krajic chleba,ale taky s nim muzete zabit cloveka.Problem neni v autech,ale v lidech jak s danou veci naloží…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
infant

Tohle je zajímavá filosofická otázka. Nejspíše to pramení z potřeby člověka soutěžit. Z pocitu, že můžu mít o něco rychlejší auto než soused. A také z touhy mít stále víc. Vyšší budovy, rychlejší auta, přesnější a vražednější zbraně.
Tyhle tozuhy člověka, žádné předpisy neomezují, zatím.

Zdroj: infant.blog.cz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucimia

Je to dobrá připomínka, taky bych to na jednu stranu brala. Určitě by ubylo mnoho nehod. Na druhou stranu je tam ten problém v cizích zemích. Mohlo by se to třeba udělat tak, že před takovou cestou by řidič došel do servisu, kde by mu omezovač rychlosti na nějaký čas upravili. Myslím, že je to řešení… Ale nechápu, že když je stanovená nějaká rychlost, proč se nedodržuje. Lidé riskují své i ostatní životy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
sanskrybastr

No, rychlá auta se vyrábějí hlavně z toho důvodu, že stále existují lidé, kteří si je kupují. Mimo to, jak už tu napsali jiní, například v Německu na dálnicích rychlost omezená není. Dalším důvodem může být prostě ten prožitek z jízdy… To jsem si ostatně sám potvrdil, když jsem měl možnost projet sportovním Lexusem, který mi půjčila tato půjčovna sportovních aut Praha: https://www.za­bavnevozy.cz/

před 1860 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek