Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PRoblém s opravou win XP po instalaci Linuxu(Mandriva)

Ahojte, měl jsem v PC dual boot, 2x windows XP professional, jednoho dne se to dosralo, jeden win zacal hazet chybu ze soubor Windows/system32/config/system je poskozen, nebo nebyl nalezen a shodou nahod druhy windows hazel stejnou chybu, akorat s jinym souborem. Pujcil jsem si od kamarada Mandrivu, kterou jsem nainstaloval, disk byl puvodne rozdelen na oddíl C: ktery mel +-37giga a oddíl D: ktery mel neco prez 150giga, Mandrivu jsem nainstaloval na oddíl C, na kterem jsem nemel tolik dat, pak jsem si chtěl opravit windows na disku D, jenze preinstalovat nejde, a v příkazovem řadku nechci něco pokazit....+se mi dějě divná věc, že total commander me vyhazuje ze mam 3oddíly C:,D:,Z: starý windows se soubory, nevím jak se tam dostal ale dostal, je v Z:\media\windows.. a tam jse jakoby starý oddíl D:, ses systemem se vším, a instalační CD windows to bere jako disky G:,X:,Y: nevim jak to přesně je prostě jako by ten linux byl rozhazen asi na 4rech discích a ten 150ti gigovej s 34mi GB volneho místa je tam zvlášť, pod označením jako disk C: ale v total commanderu je C uplně jiný disk, teké s windowsem, ale tím starým, víceméně nepoužívaným, ale přeinstalovat nejde a formátovat ho opravdu nechci, tak bych rád uvítal radu, jak ten systém windows obnovit a nastavit dual boot se Linux Mandriva, pravdepodobně bude chyba v souboru, který jsem uvedl výše, ale nemám tušení jak to efektivně fixnout. Kdyžtak se ptejte, jestli chcete ohledně problemu něco ujasnit. Předem díky všem za snahu.

Předmět Autor Datum
Opravovat si to mal predtym jak si to rozdrbal dalsimi instalaciami OS. Oddiely sa len tak sami od…
MM.. 10.08.2010 13:41
MM..
No hele ja vim, daval jsem linux na jeden oddíl, kde byl windows, terej jsem moc nepouzival, a vim z… poslední
Sasu 10.08.2010 16:14
Sasu

Opravovat si to mal predtym jak si to rozdrbal dalsimi instalaciami OS.

Oddiely sa len tak sami od seba nezmenia takze si ich musel urobit/zmenit ty, instalatorom linuxu, urcite sa ta na to pytal ze jak to chces urobit a urcite to bol oznam aj s vykricnikom.
Pismena su nepodstatne, oddiely nemaju ziadne pevne priradene pismeno, kazdy OS si moze pismena priradit jak chce, a linux ziadne pismena nema. V sprave diskov Win alebo napr. v ranishi po nabootovani z UBCD vidis jake su oddiely na disku, jak su fyzicky na disku ulozene a jak su velke.

Ked ti instalacne CD nedovoluje volbu "opravit instalaciu" tak bud je to blbe CD alebo uz tu instalaciu nenajde t.j. je v haji. Riesenie je odzalohovat si data na iny disk alebo iny oddiel a nainstalovat Windows nanovo, vcetne formatovania oddielu (samozrejme NEsformatovat si oddiel kde mas zalohovane data :)

No hele ja vim, daval jsem linux na jeden oddíl, kde byl windows, terej jsem moc nepouzival, a vim ze si to rozkouskoval, ale tusil jsem ze tam zustane dual boot, akorat bude win+linux, jenze ten uplne zmyzel a ted nemam jak opravit ten win na 150gigovem oddilu... Tak jsem se chtel aj poptat na to ci by to nejak neslo, protoze do toho oddilu nemel linux nijak zasahovat, na to jsem si daval pozor, bohuzel nejak si to privlastnil k sobe... nevim jakto..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru