Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Padající Wifi

Dobrý den,

mám do domu přiveden klasický internet ADSL od o2 (6Mbit) a je zapojen do modemu Huawei EchoLife HG520i.
Z něho je dále rozveden sitovymi kabely do 3 PC a také je k němu na druhém konci připojen další modem LINKSYS WRT 120N, který slouzi jako antena na vetsi pokryti WIFI signalu. Pro vetsi prehlednost mame od IT pracovnika nastaveno, ze kazdy modem vysila Wifi signal pod jinym nazvem, ale jakmile je z dosahu, tak se zarizeni
(notebook, mobil) prepoji na ten druhý vysilac.
Jeden notebook je od modemu Huawei (primarni) vzdalen jen pres zed (cca 0,5 m) a wifi signal prijima neustale a bez padani. Dalsi pristroje (presne iPhone 5 a iPad mini) vzdalene asi 5 metru s jednou slabou zdí chytaji wifi signal kolisave, obcas ani wifi nenajdou a casto padaji.

To je ten hlavni problem, co me trapi, kolisavost a nekvalitni signal wifi, ktery je vysilany, na notebooku se pripojim takrka bez problemu, ale jakmile se ze stejneho mista (tech 5 m od modemu) pripojim na pristroje jako iPhone 5 a iPad mini, tak bych si mohl vytrhat vlasy!

PS: Jeste se mi vyskytl tento tyden problem, na PC (pripojene po sitovem kabelu k internetu), ktere do ted jelo perfektne, kdyz oteviram stranky GOOGLE, FACEBOOK, YOUTUBE, tak casto nefunguji, nejde video, nenacte se ani stranka, nevim, zda je problem u me, nebo u tech siti, protoze se mi tohle stava i na iPhone, kdyz jsem obcas ve meste.

Dekuji.

Předmět Autor Datum
zkus jednoznačné nastavení wifi na ap/routeru: žádné security a encryption na "auto", ale wpa s tkip…
lední brtník 26.03.2014 19:58
lední brtník
Vse uz takhle bylo nastaveno :/
petrzelka 26.03.2014 20:13
petrzelka
Čo sa stane, keď všetky tie iKrámy vypneš a skúsiš mať zapnutý len jeden iKrám?
pme 26.03.2014 20:20
pme
Kolisania signalu sa nezbavis. Je to normalna vec a najhorsie je to pri zariadeniach, ktore sa drzia…
KiloViktor 26.03.2014 22:01
KiloViktor
přimontovat router na strop, ať se aspoň trochu omezí vliv těch ošklivých osob v místnosti? jsou ap,…
lední brtník 26.03.2014 22:30
lední brtník
Rozumim, router mam uprimne dole v rohu mistnosti :-D A pripadne nakup "lepsiho", "vykonejsiho" rout… poslední
petrzelka 27.03.2014 10:01
petrzelka

zkus jednoznačné nastavení wifi na ap/routeru: žádné security a encryption na "auto", ale wpa s tkip, nebo wpa2 s aes.
routeru nastav na wan vstupu napevno nějaké normální dns (google-dns nebo opendns), o2 mívají příliš často slabší chvilky.
to samé s dns na ifounech, pokud se tam vůbec dá něco nastavit.

Kolisania signalu sa nezbavis. Je to normalna vec a najhorsie je to pri zariadeniach, ktore sa drzia v ruke. Antena umiestnena 2mm pod povrchom pristroja je mimoriadne citliva na priblizenie ruky. Navyse, tieto vecicky aj ked maju externu antenu su tak citlive, ze osoba, ktora sa pohybuje po miestnosti urobi to, ze signal kolise.
Buhuzial sa zda, ze zrovna iPod ma velmi nestastne vyriesene anteny, takze to kolise hodne. Jedine co sa da urobit, je zabezbecit silnejsi signal aby to kolisanie az tak nevadilo. Mam odmerane, ze na PCI wifi karte, ktora je v pocitaci bezne kolise signal az o 20dB ked sa clenovia rodiny pohybuju po byte. V pripade iPodu to moze byt aj o hodny kus viac.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru