Avatar uživatele
anonym

Co by mohl stát udělat/zavést k zlepšení situace s bezdomovci?

Doplňuji otázku: střevo uvedl zajímavou odpověd: stavění chýší na kraji měst jako v třetím světě. Jak tohle řeší město zhlediska stavebního povolení? Oni vymezí dopředu oblast k tomu určenou a sami vybudují nějaké hranice pozemků pro chýše, které si musí sami bezdomovci zajistit? Nebo jim nějak vypomáhají se stavbou některé organizace? Plynou na to i dotace?
Řekněme, že je někde vysoká nezaměstnanost a bezdomovci se příliš rrozšířilo po městě a situace je kritická. Prosím o názory do diskuze nebo pošlete i odpověď na základní otázku.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2877 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Jedině lépe podporovat organizace, které se prací s bezdomovci zabívají. Minimálně je to Naděje a Armáda spásy, ale existují i další. Určitě by uvítaly, kdyby stát přispěl ať už finančně, tak i úpravou zákonů tak, aby mohli svou činnost provádět smysluplně – třeba zákonem upravit zaměstnávání bezdomovců, kteří např. nemají doklady apod.

Ono to není jednoduché, Je to práce s lidmi a ta má vždycky svá úskalí. Ne každý bezdomovec je bezdomovcem dobrovolně, ale někteří si na to zvyknou a navíc mohou mít probém s alkoholem a drogami. Ale jsou mezi nimi lidé, kteří by rádi začali znova, jen potřebují pomoc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
střevo

povolit lidem stavění chýší na kraji měst jako v třetím světě

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

Nevím jestli to není blbost ale dát jim možnost nějakého přivýdělku kdy by se naučili nějaké řemeslo a tou prací by něco vytvářeli, ideálně aby vytvářeli nějaké prostředí které bude samo generovat nějakou hodnotu i pro druhé lidi. Například práce na stavbě a měli by zdarma ubytování v nějakých buňkách. Nebo museli by dělat něco smysluplného pro sebe a pro druhé. Jsou ale i bezdomovci, ktkerým se tak líbí a nechtěli by dělat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek