Avatar uživatele
Angi-Shy

Co by mohly být zač tyto fleky na nohou?

Babicka odmita jit k doktorovi, tento flek o velikosti dlane ma na obou nohach, nekdy cerveny, nekdy fialovy, stale svedivy, zadny masticky a spreje nepomahaj, jenom trochu pudrova mast, ma to uz asi rok a fleky se stale zvetsuji a obcas zevnitr boli. Me napada jedine nejaky druh nekrozy, ale to by asi pokracovalo rychleji.

  • ptala jsem se i na online lékařské poradně, vypadá to jako „zánět kůže a podkoží, či povrchový zánět žil dolních končetin“. Babička bydlí 70km daleko a dojíždí k lékaři k nám tu a tam, tak až tu bude příště, rozhodně jí donutím jít i ke kožnímu. Mockrát všem děkuji za rady!

Zajímavá 0 před 2506 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

To je opravdu otázka na lékaře a ne na laiky. Příčin může být mnoho.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Musíš babičku přemluvit, aby šla k lékaři. Jestli můžeš, tak tam běž s ní. Mohlo by se jednat i o vážnější problém (bolest vevnitř). 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dejavu

Musíš s tím k lékaři, příčina může být cévní, metabolická, autoimunitní. Ta noha je i oteklá. Pokud nemáš alergii na vlnu nebo umělinu v ponožkách, je potřeba s tím urychleně něco udělat, aby se ti netvořily bércové vředy a aby lékař vyloučil vaskulitidu, diabetes a jiné choroby.
Každopádně nos zatím, než se to vyřeší jen bavlněné ponožky, které mají volný rantl a nedráždí to to cévní řečiště pod kůží.

Upravil/a: dejavu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kesim

Dost možná erysipel. Určitě vyhledat lékaře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Také mě napadlo, že to může být tzv. „růže“. Psala jsem sem dlouho hodně dlouhou odpověď a ona se mi omylem vymazala. Tak vkládám jen odkaz a přečti si příznaky onemocnění, nebezpečí nemoci pro tělo, když se bakterie v těle rozlezou a způsob léčby. Růže se léčí antibiotiky. Ale kožních onemocnění je spousta. Na nic nečekej a babičku objednej a dotlač ke kožnímu lékaři. Může ti pomoci někdo z příbuzných.
http://nemoci­.vitalion.cz/ru­ze/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Babičku doprovoďte k lékaři (jistě chodí každé 2 roky na preventivní prohlídky k praktickému lékaři)..
Může se jednat o kožní onemocnění, cévní onemocnění, zánět, poruchu krvetvorby. Laboratorní vyšetření a odborný lékař pak snadněji objasní původ obtíží a mohou pomoci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Babička má cukrovku ? Jestli neví, tak ať si nechá udělat test.
Vypadá to totiž na neuropatické změny při neléčené cukrovce, nebo nekázeň při dietě. Nicméně lékař zde nikdo není!!! byť se tak tváří!! Lékař si již poradí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek