Avatar uživatele
annas

Pamatujete si na slovenského satirika Milana Markoviče, který uměl v TV dělat legraci nejen ze sebe, ale i z druhých?

V příloze Víkend MF Dnes se Milan Markovič zamýšlí nejen nad výročím vzniku ČR a SR, ale jako satirik a humorista nad tím, že veřejnost má ráda, bohužel, jiný druh humoru, než který praktikovali např. Werich a Horníček. Byli to muži nejen zábavní, ale moudří.

1. Je pravda, že dnes v různých TV pořadech došel humor, kvalita byla nahrazena vulgárností, trapností atd.? (Chybějící otazník doplněn).

Kvůli tomu také M. Markovič v TV skončil. Dokonce si myslí, „že veřejnost je tak zmasírovaná jiným humorem, že by ji ten jeho už možná ani nebavil.“ V Bratislavě se věnuje kabaretu, jezdí s ním i do Česka.

2. Vzpomenete si na některé pořady, které byly založeny např. na vtipných výstupech interpretů a stále žiji?

3. Dají se moudra obou pánů považovat za pravdivá?

  1. Miroslav Horníček

“Dnes ubývá humoru a přibývá dělání legrace. A mezi těmi dvěma kategoriemi je veliký rozdíl.”

„Člověk se má učit rozlišovat mezi tím, co poslouchati má a co slyšeti nemusí.“
--

  1. Jan Werich

“Lidé s fantazií nejsou nebezpeční. Nebezpeční jsou jenom ti, kterým fantazie chybí, takoví, co jdou jako kůň s klapkami na očích, kteří si neumějí představit, že může být ještě něco jiného, než oni myslí, že by mělo být.”

Obrázek
https://pixaba­y.com/cs/vesel%C3%BD-obli%C4%8Dej-emotikon-%C5%A1%C5%A5as­tn%C3%BD-1635449/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? dudu, vagra, johana 56, Drap, orestez, gagaga, Kepler, independent před 2308 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pamatuji.
Těžko srovnávat minulost a současnost.
Dnes je sice reletivní „svoboda slova“, ale TV nás krmí tím, co uzná za vhodné
a na co má, co vydělává.
Dnešní 20 často ohrnují nos nad filmy pro pamětníky, jen proto, že jsou černobílé a herci jsou „trapní“. Je zde propast.
S humorem je to podobné, s pohádkami také.
Doba si žádá své.
Dobrých humoristů je méně, homorných situací, ještě míň. Humor má mnohé podoby…
Herci jeden čas opovrhovali „venkovany“ v divadlech. Dnes, pro obživu, rádin rádi přijedou/kočují i do menších než okresních měst.

Milan Markovič a F.R.Čech
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=djpCmk_tK08
(… bez krávy to nejde…)

Upravil/a: da ny

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj, annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Třena hovory „H“. To jsem rád sledoval. Stejně jako Horníček tak Werich byli se svým humorem o několik kategorií výše než to, co dnes můžeme vidět. Co věta, to téměř vždy moudro. Přitom byl jejich humor laskavý, neurážející a dalo se To sledovat několikrát. Většinou se mi líbí i humor Cimrmanů, promyšlený, hluboká, který má co říct. Pravdu má Markovič v tom, že lidé si zvykli na prvoplánový, často i vulgární a urážející humor. Nakonec nic jiného jim nezbývalo, když tvůrci nic jiného nevyprodukují.
I v dnešní zábavě jsou dost velké rozdíly. Třeba moderátoři.: Karel Šíp ve svém pořadu, je velmi zábavný, vtipný, nikoho neurazí, často pro radost diváků zesměšní sám sebe Na druhé straně Kraus. Někdy je jeho humor velmi zvláštní, hned jak host přijde lze poznat kdo mu je sympatický a kdo ne, Často upadá i do hrubostí, zesměšňování a urážek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Na Markoviče a jeho výstupy si dobře pamatuju, ale nikdy mi nepřipadal obzvlášť vtipný, určitě by se dalo najít několik lepších.

ad1) Kladete to jako konstantování, ale není to tak docela pravda. Třeba Šípovy Všechnopárty mi vulgární ani hloupé nepřipadají.

ad2) Těch je pořád dost, třeba Manéž Bolka Polívky a další jeho pořady

ad3) Ještě jsem se nesetkal s výrokem Wericha nebo Horníčka, se kterým bych nesouhlasil. Jsou to profesoři moudrého humoru, díky za ně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
magorvkleci

Brzdové doštičky – neviem, ako sa to povie po česky, ale bez nich auto nezastavíte. Alebo áno, ale musíte otvoriť dvere.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek