Avatar uživatele
anonym

Co by měl člověk správně udělat a co s tím nedělat, když má asi půlcentimetrovou bulku za uchem?

Ona mě tam nebolí a nahmatal jsem si ji náhodou. Mám čekat, nebo si ji nechat někým odstranit? Pomohlo by ji jen něčím namazat? Mám důvěru v měsíčkové masti, ale nevím, zdali se to hodí na „tukové“? bulky. Třeba to není tuková bulka, já nevím, ale beďár tak velký není. Nevím, že by mě tam něco štíplo. Zkusím to zítra vyfotit mobilem a zeptat se tu, pokud na to nezapomenu. Mě to stresuje jen kvůli tomu, že dneska je všude spousta rakovin a často to lidem začíná, tak že si někde nahmatají bulku. Třeba ženu kolem prsa, ale co může znamenat bulka za uchem? Je to součást lymfatického systému? Můžu s ním mít problém? Na kožní se bohužel dříve než v pondělí nedostanu, protože mám čtvrtky a pátky zavalený dvěma různými zaměstnáními po celý den. Je blbost to propíchnout a pak desinfikovat? Nevím, jak to funguje, ale když si někdo rozškrábne znamínko, tak se mu pak může vytvořit cysta nebo něco a odstartovat rakovina? No hodím se do klidu. Bude to asi jen jebák, ale v mém mizerném zdravotním stavu jsem prostě obezřetný. :)

Zajímavá 0 před 2855 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Pokud tam doposud žádná bulka nebyla, pak začněme od těch méně závažných možností.

Může to být i beďar. Ony mohou být i dost velké a nemusí vždy bolet či jinak obtěžovat. – V takovém případě se zachovejte, jako k beďarům vždy.

Může to být štípanec. To nemusíte nutně vidět, že Vás to štípe, kór když je to za uchem a ne každý štípanec hned svědí. Pokud máte ve zvyku štípance něčím mazat, namažte jej. Já štípance moc nemažu.

Může to být zvětšená uzlina z nachlazení. Posledních pár dní je sice červenec, ale počasí je chladné, to se k nachlazení přijde snadno. V tomto případě to nejspíš odezní s odchodem nachlazení.

Může to být ta tuková bulka. To není nic hrozného. K lékaři s tím samozřejmě zajít můžete, ale těch pár dní to vydrží, není to na pohotovost.

Samozřejmě to může být i x dalších vecí různé závažnosti, ale pokud Vás to nebolí a neobtěžuje nemusíte letět na pohotovost a zajděte si k lékaři, když bude čas.

Rozhodně ale nic nepropichujte, tím byste si také do toho mohl zanést infekci a z banální prkotiny mít skutečně problém.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dismas

Já ji tam mám od narození (tedy už 17 let) a nemám s ní žádné problémy. Nech ji tak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

V tomto případě je měsíčková mast k ničemu. Zajdi k lékaři a uvidíš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek