Avatar uživatele
Kulpix

Co by se dělo dál, kdyby nevěsta u oltáře na nějakou otázku odpověděla NE?

Mluvím o církevní katolické svatbě!!

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2879 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nejdůležitější otázka u oltáře je ta, zda se chtějí snoubenci vzít. Pokud jeden řekne Ne, kněz otázku opakuje. Pokud Ne trvá, obřad se neuskuteční.

Odpovídala jsem, přečtěte si odpovědi na podobnou otázku
Znáte někoho, kdo řekl: Ne! …?

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/znate-nekoho-kdo-rekl-ne

"Moje známá připravila dceři svatbu – svatební hostina zajištěná, hosté pozvaní, výslužka připravená, zkrátka vše, co se patří.

Svatba v kostele. Před oltářem ženich odpověděl: „Ne“. Nevěsta se sesypala, skončila v nemocnici. Na psychiatrii si pobyla dost dlouho, navíc čekala dítě. Událo se na vesnici, nedovedete si představit, jaké řeči se šířily., proto se odstěhovala, pohledy některých lidí ji probodávaly. Dodnes nepochopila, proč se tak stalo. Dívka byla zdravotní sestra, s mužem se seznámila v nemocnici, když o něho pečovala jako o pacienta. Později si našla jiného partnera, který dítěti plně vynahradil pravého otce a jí se stal dobrým manželem."

http://svatba-mgmagazine.cz/cz/in­spirace-a-rady/co-vsechno-je-nutne-pro-svatbu-v-kostele.html

V odkazu najdete, co je třeba vyřídit před svatbou v kostele.
Co musí snoubenci splňovat a jaké zařizování je čeká? "Ačkoliv církevní sňatek je v úředním slova smyslu roven sňatku civilnímu, přesto jsou podmínky, abyste se mohli vzít v kostele, zcela jiné.

Pro sňatek v kostele mají být splněny dvě zásadní podmínky. První je, že alespoň jeden ze snoubenců musí být pokřtěný věřící. Druhou podmínkou je to, že oba snoubenci uzavírají svou první svatbu v kostele. Jste-li oba svobodní věřící, máte nejlepší předpoklady atd."

I církev má své předpisy, ale ptal jste se na to, co se děje u oltáře.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek