Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PayPal - platební informace k transakci - jak přijmout platbu? obchod na Ebay

Zdravím,

prosím Vás o radu jak přijmout platbu (okolo 10k CZK) přes PayPal. Hodlám něco prodat na ebay (na aukru to nemá význam - velmi specifické zboží), a nemám absolutně tucha, jak to udělat.

Do aukce uvedu i běžný převod vč. ibanu a bic, ale rád bych umožnil platbu i pomocí paypal, kterej mám založenej a zatím jsem ho jen použil jen pro platbu. dočetl jsem se něco o limitech na transakce. Mě to na ukazuje roční limit k přijmutí platby kolem 60k CZK, tudíž stím by neměl být problém - platby kartou jsem zatím nikde nerozchodil tudíž předpokladám, že by to nešlo spárovat ani zde. Mám informaci, že přijímat platby lze na jakýkoliv druh účtu, tak stím by snad taky neml být problém.

Otázky zní:

Jak předat platební údaje pro platbu Paypal na ebay v aukci? (něco jako, když na aukru švihnu číslo účtu).
Mám to na ebay zadat přímo do popisu produktu nebo se to zadává někde jinde? (zadám tam platební info k běžnému převodu peněz v mezinárodním formátu samozřejmě).

Nějaké další rady k obchodu na ebay?

Na anglinu jsem debil, takže jakákoliv nestandardní situace bude pro mě obtížně řešitelná, takže moje představa je, že - vystvávím, někdo koupí, zaplatí, já pošlu, poděkujem si a bye.

Díky za info.

Předmět Autor Datum
paypal vlastni samotny ebay takze to tam vnucuju tak ze to urcite neprehliadnes. Bude tam na to neja…
MM.. 21.03.2012 20:38
MM..
BTW. paypal ti stiahne z prichodzej platby nejaku cast (moze byt aj radovo percenta mozno aj viac),…
MM.. 21.03.2012 20:41
MM..
díky moc za reakci. zkoušel jsem zadat možnost platby přes paypal, ale chtělo to taky kreditku a ikd…
Boeing 21.03.2012 21:03
Boeing
ked to pise us bank only tak to pouzit nemozes. Naco ti je proimta na paypal kreditka? To som nepoc…
MM.. 21.03.2012 21:05
MM..
no při volbě platby na paypal mě to přesměrovalo na paypal. kde to po mě chtělo údaje o kreditce. vš…
Boeing 21.03.2012 21:16
Boeing
zde je stránka kam mě to přesměrovalo: [http://img843.imageshack.us/img843/9043/payscreene bay.png]
Boeing 21.03.2012 21:23
Boeing
chod najprv normalne na paypal a tam si najdi kdesi v menu u tvojho konta (moje nastavenia ci co) ze…
MM.. 21.03.2012 21:35
MM..
účet u banky je na paypal zaznamenán v "add or edit bank account". převáděl jsem na paypal prachy ab…
Boeing 21.03.2012 21:41
Boeing
u toho bankoveho uctu mas napisane ze je active a verified? P.S. mozno to funguje len v nemecku ptz…
MM.. 21.03.2012 21:48
MM..
tak nevím, mám tam jen následující: GE MONEY BANK, A.S.(FORMERLY GE CABB CENTRUM Checking Account x-…
Boeing 21.03.2012 21:55
Boeing
ked tam je "checking" tak si to asi neoveril. Alebo ked ti doslo overovacich par centov na ucet tak…
MM.. 21.03.2012 22:12
MM..
inac mozno urobis lepsie ked to das na ebay anglicke (.uk) alebo nemecke (.de) apod, tie ti urcite d…
MM.. 21.03.2012 22:21
MM..
dobrý nápad, zkusím to z anglického. jak spárovat paypal s účtem budu muset ještě vygooglit, ale dne…
Boeing 21.03.2012 23:27
Boeing
Alebo pockaj si na niekoho z CR kto ti to potvrdi ci to tak je aj v CR, tusim Jan Fiala pouziva payp…
MM.. 21.03.2012 21:52
MM..
Jen doplním - po několika dnech sraní se mi to nakonec podařilo. A jak to probíhalo, kdyby někdo měl… poslední
Boeing 03.04.2012 15:54
Boeing

paypal vlastni samotny ebay takze to tam vnucuju tak ze to urcite neprehliadnes. Bude tam na to nejake klikatko a tam ta to urcite presmeruje na paypal a sa prihlasis alebo co ja viem, neviem jak to maju teraz ptz som uz velmi dlho nic na ebay nedaval. Ale urcite to neprehliadnes :)
Nedava sa to do popisu ale kdesi do moznosti platby, pre kupujuceho je na to tiez klikatko v "moznosti platby" a kupujuci tam len klikne a prihlasi sa, t.j. ani kupujuci nezadava ziadne cisla len svoje paypal meno/heslo.
Proste skus vytvorit aukciu a uvidis ci to tam je. Vytvaranie aukcie sa da zrusit resp. dokial to cele nepotvrdis (mozno aj 2x to bude chcet potvrdit) tak sa ziadna aukcia nevytvori.

díky moc za reakci. zkoušel jsem zadat možnost platby přes paypal, ale chtělo to taky kreditku a ikdyž jsem zadal čísla správně, tak vznikl nějakej problém, ostatně jako vždy. mám jí od GE, oni ještě dávaj nějakou papírou internetovou ale tu mi to taky nikde nežralo, takže jsem paypal zrušil a zkusil bžný bankovní převod, no a tam jsem narazil na toto:

[ebaypay.png]

netuším co se po mě chce vypsat do jednotlivých kolonek a nelíbí se mi to "US bank account only". jinak číslo účtu mohu zadat normálně jako všude a např. pod to napsat iban a pod to bic a mělo by to být ok?

no při volbě platby na paypal mě to přesměrovalo na paypal. kde to po mě chtělo údaje o kreditce. vše probíhalo v zabazpečeném připojení (zeleně zabarvený adresní řádek). Fakt netuším na co jí chtějí.

info pro běžný převod bych zadal přímo do aukce, ale pravděpodbně budu muset zprovoznit ten paypal, abych tu aukci vůbec vystavil.

chod najprv normalne na paypal a tam si najdi kdesi v menu u tvojho konta (moje nastavenia ci co) ze pridat bankove konto. Ne kreditku. To bude par dni trvat ptz ti poslu na konto nejaku cistku ci co a budes muset potom zadat ze kolko to bolo ta cistka. Neviem ci to funguje s CR kontom ale v D to tak funguje, ja mam paypal sparovany s kontom, a nie s kartou.

u toho bankoveho uctu mas napisane ze je active a verified?
P.S. mozno to funguje len v nemecku ptz tu ti firmy mozu stahovat z uctu automaticky, a preto sa to paruje (aktivuje + verifikuje). T.j. ja nic neprevadzam rucne, ked platim paypalom tak si paypal automaticky stiahne z konta kolko chce, a ked dostanem peniaze na paypal tak to asi aj sam prevedie na konto uz neviem.
P.S.2. proste mam pocit ze preto ti tam furt cpe ze chce od teba tu kreditku lebo nemas ziadnu platobnu vec aktivovanu a verifikovanu s tym paypal kontom. Moj nazor :)

ked tam je "checking" tak si to asi neoveril. Alebo ked ti doslo overovacich par centov na ucet tak si to nezadal do paypalu cim si neuzavrel to overovanie uctu ("check" je anglicky overovanie)

Neni s tym srani, bud mas kreditku pouzitelnu na inet platby typu VISA alebo MASTERCARD (kazdy american ma garantovane aspon jednu z tychto dvoch :) (kontaktuj svoju banku) alebo musis sparovat ucet, aby vedeli ze to je tvoj ucet a ze si tam nezadal moj ucet to by potom stahovali prachy automaticky z mojho uctu ked budes platit paypalom :D
Preco si to vynucuju aj pre prijmanie platby netusim. Neda sa pri tom zadavani paypalu na ebayi nejak obist tu poziadavku na kreditku, kliknut v paypale len na logout alebo co?

inac mozno urobis lepsie ked to das na ebay anglicke (.uk) alebo nemecke (.de) apod, tie ti urcite dovolia zadat IBAN a BIC. A nebudes sa musiet srat s posielanim do USA a clom a ajaneviem cim, a bude ti moct platit clovek cez ten IBAN+BIC, ptz to je EU standard, ale amici (ebay.com je tusim amicky) maju uplne iny system a iban vzivote nepoculi.

Jen doplním - po několika dnech sraní se mi to nakonec podařilo.
A jak to probíhalo, kdyby někdo měl podobný problém:
Takže měl jsem Paypal účet a účet na ebay. Paypal byl "not verified". Bylo nutné PayPal verifikovat a poté spárovat s účtem na ebay - stačilo něco zaplatit. GE sice uvádí použití platební karty na netu do několika minut po aktivaci, přesto mi to naskočilo až po pár dnech. Takže jsem zadal údaje o kartě do paypalu a za cca 3 dny si strhli 50 Kč a v detailech transakce zanechali kod, kterým jsem verifikoval účet, pade se hned připsalo na Paypal konto.
Potom už byla jediná překážka, že nelze mít v aukci na ebay klikací odkazy (email) a vystavil jsem.

Ještě musím prostudovat, zda mám limit pro platbu nad 10k CZK, abych mohl takovou částku přijmout a bude to vše.

Díky MM.. za čas a rady :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru