Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PayPal-vybrané peníze se nevrátily na účet

Dobrý den,
pro nákupy na ebay jsem si v dubnu založil účet na PayPalu. Vytvoření účtu bez problému, následně jsem z účtu u ČSOB převedl 550 CZK na příslušný účet u UnicreditBank (do poznámky zadal přidělené ID), částka se během asi 3 dní připsala na účet u PayPalu. Nicméně při nákupu na ebay byla stejně požadována debetní karta, proto jsem se rozhodl vybrat prostředky zpět na běžný účet u ČSOB (volba Withdraw funds to your bank account). Účet ČSOB zde již byl předvolený, krom výše částky (nebo přidání dalšího účtu) žádná jiná volba nebo editace nebyla dostupná. Zadání jsem potvrdil a peníze z PayPal účtu skutečně odešli (datum zpracování 2. května 2014), nicméně na zmiňovaný bank. účet do doby vytvoření dotazu nic nepřišlo. Chtěl bych se zeptat (pokud někdo třeba víte), kde jsem mohl udělat chybu. Na některých fórech psali, že je nutný zadat IBAN. Ten ale nebylo kde zadat, účet už tam byl předvolený (stejný, ze kterého platba přišla na Paypal), editace nelze. Jinde zase, že názvy účtů se musí shodovat. To by mohlo být snad ono, účet u banky je mé příjmení jméno (např. Galu Pavel), kdežto na Paypal naopak (Pavel Galu). Potom by mě ale zajímalo, kde oněch 550 Kč skončilo. Napíšu dotaz v angličtině na PayPal, nicméně pokud byste někdo věděli, v čem by mohl být problém, díky za radu.
------
Potvrzení mailem o transakci:
We're transferring money from PayPal to your bank May 2, 2014 08:36:33 GMT+02:00

Dear Pavel Galu,

You asked us to transfer 550.00 CZK from PayPal to your bank account, and we're processing it now. It usually takes 1-2 business days for transfers like this to go through, so you should see the money in your bank account by May 5, 2014.

Here are the details:

Total amount transferred 550.00 CZK
Bank account CESKOSLOVENSKA OBCHODNI BANKA, A.S333/150, RADLICKA Checking x-abcd
Transaction ID ....

Předmět Autor Datum
Kontaktuj podporu paypalu. Mam pocit ze uz sa tu podobna vec riesila, skus vyhladavanie. Ked nesedi…
MM.. 13.05.2014 22:51
MM..
Nemyslel jsi náhodou můj problém zde: http://ekonomicka.poradna.net/q/view/1664-paypal-u cet
Cat 13.05.2014 23:46
Cat
Pri placeni z PayPal mas moznost volby, jak chces platit - jestli primo kartou nebo z toho, co mas n…
Jan Fiala 14.05.2014 08:20
Jan Fiala
Omlouvám se za mystifikaci. Peníze na účet dorazily v pořádku a včas. Jde o to, že u každé přijaté p…
Galu 21.07.2014 21:43
Galu
Prodejce nemůže ovlivnit, jak platíš z PayPal. Prodejce může nastavit způsobe platby, které akceptuj…
Jan Fiala 22.07.2014 09:03
Jan Fiala
Tak jestli máš chvilku a máš účet na Paypal, zkus to se mnou. Na ebay vyhledej baterii pro HP DV6000…
Galu 24.07.2014 19:56
Galu
Pokud nemáš na PayPal účtu prostředky, tak účet to ví a nenabídne ti možnost platit to z prostředků… poslední
Jan Fiala 24.07.2014 20:11
Jan Fiala

Omlouvám se za mystifikaci. Peníze na účet dorazily v pořádku a včas. Jde o to, že u každé přijaté platby na můj účet u ČSOB mi chodí potvrzovací e-mail, který v tomto případě nedorazil. Na měsíčním výpisu z účtu a také v on-line přehledu transakcí však platba figuruje. Takže ještě jednou pardon, moje blbost. Vše je ok.
Ano, při otevření účtu se musel zvolit způsob platby. Při nákupu baterie pro ntb přes e-bay jsem ale po přesměrování a přihlášení na PP jsem měl jedinou možnost, a to platbu kartou. Možnost platby převodem chyběla. Nakonec jsem si k účtu svou debetní kartu přidal, ověřil jí a pomocí ní zaplatil. Myslím si, že někteří prodejci si nastaví způsob placení (zda jen kartou nebo obě možnosti).

Tak jestli máš chvilku a máš účet na Paypal, zkus to se mnou. Na ebay vyhledej baterii pro HP DV6000. Vyber hned tu první nabízenou od prodejce valuemode za 31,99$. Dál pokračuj jako host, vyplň nějaké údaje o doručení a zvol metodu placení PayPal. Po přihlášení vidím stránku, kde se má potvrdit platba (confirm your order). Jde sice kliknout na "change payment method", dál je ale jediná možná volba, a to kreditní / debetní karta.
Ano, je pravda, že monetálně nemám na účtu u PayPal žádné prostředky a nemám je ani na debetním účtu, ke kterému je ta karta vydána :) (slouží pouze pro některé platby a operace)...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru