Avatar uživatele
Rokio

Co by se stalo v případě, že by se psychiatr dopustil tohodle?

poznámka: Přiběh je smyšlený, ale je podle skutečné události.

Jeden člověk s nepříliš závažnou duševní poruchou, která není nebezpečná sobě ani společnosti, se rozhodl pravidelně navštěvovat psychiatra. Jelikož byl ale psychiatr nezkušený, tak svojí „léčbou“ stav pacienta tak zhoršil, že se nedokázal o sebe postarat, a to trvale.

Co myslíte, že by se potom stalo s tímto pacientem? Pokud by měl jít natrvalo do psychiatrické léčebny, tak by to byla pěkná prasárna, protože za ten jeho stav může ten nezkušený psychiatr.

Zajímavá 0 před 2857 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Pokud by se pacient nemohl nebo nedokázal o sebe postarat, tak by nejspíš nezbývalo nic jiného, než aby byl v péči zdravotnického personálu a to buď v nemocnici nebo psychiatrické léčebně, případně pokud by měl rodinu a jeho stav by to dovolloval, je možné aby se o něj starali příbuzní, to by záleželo na konkrétních okolnostech.

Jestliže by se tak stalo následkem „léčby“, pak za jeho stav nese zodpovědnost dotyčný psychiatr. O panu psychiatrovi by v takové situaci nejspíš rozhodl soud.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Muze to dojit tak daleko, ze ten pacient pak spacha sebevrazdu. Zkouma pak nekdo, ze mu ten psychiatr predepisoval stale jine leky a z puvodne temer zdraveho cloveka udelal cloveka s tezkymi depresemi, ktery pak mysli na sebevrazdu? Tak me napadlo, radeji byt psychologem nez psychiatrem. Na kazdeho jedince pusobi stejny lek jinak.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pokud se neumí a nemůže sám o sebe postarat, tak kam jinam by měl asi jít. Zkušenost či nezkušenost lékaře tady nemůžeme určovat a soudit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek