Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pc odpojuje modem od internetu

Zdravím pěkně. Přes modem /nový/ jsou doma připojeny k internetu až 4 počítače - 2 X s Windows 7, 1 X Windows Vista a 1 X Windows XP. Když ten počítač s Windows XP nechám jen tak běžet a nepracuji s ním ani s jiným pc, zhruba po 20 minutách se modem odpojí od internetu a není možno se již připojit - na modemu přestane svítit ukazatel připojeno k síti. Musím modem vypnout a zase zapnout, aby se dalo k netu opět připojit. Pokud ten PC s XP není zapnutý a běží ostatní počítače, k výpadkům připojení nedochází, takže jsem si jistý, že za to může ten PC s XPčkama, ale nevím, proč to dělá ? Věděl by někdo poradit. Děkuji

Předmět Autor Datum
přehoď porty na routeru - pokud zhasne zase ten který bude nově patřit opět tomu PC s XP, pak je nej…
touchwood 11.04.2012 16:17
touchwood
OK děkuji za nápovědu, vyzkouším. Eventuelně pak do toho pc přidám PCI síťovou kartu a uvidím. Já si…
Tuly 11.04.2012 19:59
Tuly
Zdravím a děkuji ještě jednou Touchwood za nápovědu, jak to pokoumat. Zjistil jsem tedy, že závada "… poslední
Tuly 15.04.2012 19:16
Tuly

přehoď porty na routeru - pokud zhasne zase ten který bude nově patřit opět tomu PC s XP, pak je nejspíše vadná síťovka toho PC.

Pokud závada nebude s tím XPčkovým strojem "cestovat" po portech routeru, je velká pravděpodobnost, že chcípá integrovaný switch v tom routeru. Není to náhodou D-link? Tahle prasoznačka je těmito závadami celkem proslulá.

OK děkuji za nápovědu, vyzkouším. Eventuelně pak do toho pc přidám PCI síťovou kartu a uvidím. Já si říkal, zda třeba není někde nastaveno, že se po nečinosti pc odpojí od internetu, ale nevím, zda se někde něco takového vůbec nechá nastavovat ? Každopádně jak jsem již psal výše, ty ostatní počítače takovou neplechu nedělají a mohu je nechat běžet v nečinosti dle libosti a modem od internetu neodpojí. Dělá to jen ten jeden s těma XP. Později tedy doplním, jak to vypadá.

Zdravím a děkuji ještě jednou Touchwood za nápovědu, jak to pokoumat. Zjistil jsem tedy, že závada "cestovala" i po portech modemu. To "problémové" PC jsem opatřil PCI síťovou kartou a nyní je vše konečně v pořádku. Mimochodem D-link to není. Tedy paráda.
Nicméně ještě si dovolím doplnit, už nikoliv jako dotaz, ale pouze postřeh. Vlastním doma 3 modemy. První nejstarší od Telefoniky se totiž tím původně "problémovým" PC nenechá odpojit od internetu a na tento nešvar netrpěl. Bohužel přestal u něj fungovat WI-FI vysílač a tak jsem postupně zakoupil druhý a posléze i třetí modem různých značek a teprve ty nové modemy ten PC "potížista úspěšně" po asi 15 minutovém intervalu nečinosti odpojoval od síťe a už se nedalo znova bez vypnutí a znovu zapnutí modemu připojit k internetu. Proč to dělal u těch dvou nových a nikoliv u toho starého je mi záhadou ?? Každopadně s nahrazením inegrované síťové karty za jinou problém zmizel. Přeji pěkný den

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru