Avatar uživatele
autacek

Pedagog: Dvouleté děti do školky nepatří. Potřebují něžnou mámu a přísného tátu, který udává řád. A u LGBTQ je vše OK?

https://zpravy­.aktualne.cz/do­maci/pedagog-dvoulete-deti-do-skolky-nepatri-potrebuji-neznou-mam/r~bcc7f61­6775e11e7b2b5002590604f2­e/?_ga=2.100888449­.1809678712.1501232704-1625873457.1475794175

Tak bych se chtěl zeptat, jestli věřit takovým odborníkům, když tvrdí, že dítě do tří let potřebuje být především s milující mámou a tátou, který udává řád. „Pokud dají rodiče dítě do školky dřív, hrozí, že bude mít celoživotní následky..“

Takže ze školky následky hrozí, ale když nebude mít mámu a tátu, tak následky nehrozí? Nepotřebuje mít tedy dítě opravdu jasný vzor, od kterého přebírá své budoucí sociální chování, a to už mu zůstane? Nějak mi to tvrzení, že vlastně dvě maminky a žádný tatínek či obráceně je správné a normální, vzájemně neštymuje.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2463 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nelze to paušalizovat. Každé dítě je jiné a každé je osobnost. Celkově však s těmito názory lze souhlasit. Tento věk je pro vývoj dítěte velmi rozhodující.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

To je dobrý článek!

Podle politiků to zřejmě OK je, ale mně to přijde nepřirozené.

Děti potřebují oba rodiče. A podle současné právní úpravy mají
právo na oba rodiče. Ale když vidím, co k nám přichází „zvenku“,
ptám se, jak dlouho ještě to právo mít budou…

Předčasná návštěva přeškolního zařízení může pro děti mít negativní následky.

Trochu OT (ale jen trochu):
Méně se bohužel mluví o tom, že negativní následky může přinést i předčasné zahájení školní docházky (u dětí narozených v červenci či srpnu, které šly do školy hned od 6 let, jsem se opakovaně setkávala s problémy).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bububabu

Naprosto souhlasím s pedagogem! Dokonce neshledávám v pořádku když děti v mateřských školkách namísto aby si hráli tak se už učí číst a psát a cizí jazyky. Do prkýnka, děti jsou jenom jednou, a tak at si hrají. Učit se a pracovat budou až do smrti!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek