Předmět Autor Datum
A proč k tomu potřebuješ Photoshop? Já si myslím, že je potřeba mít představu, tu představu si v něč…
Kráťa 08.06.2011 13:48
Kráťa
jen taková nepodstatná otázka.. má vůbec ten photoshop legálně?
tomas.kulhanek 08.06.2011 14:09
tomas.kulhanek
proč tahle otázka? Copak se ptá na nějaký warez?! V poslední době mám dojem, že se tady nic jiného n…
host8888 08.06.2011 14:22
host8888
Ano, mám.
Malučký 08.06.2011 14:23
Malučký
Dnes nemusí být až tak nepřekonatelný problém si Photoshop (respektive cokoliv od Adobe) pořídit leg… poslední
L-Core 08.06.2011 15:02
L-Core
Jednoznačně tutoriarts.cz (bývalé tutorials.cz).
martin.developer 08.06.2011 14:11
martin.developer

A proč k tomu potřebuješ Photoshop? Já si myslím, že je potřeba mít představu, tu představu si v něčem udělat (je spousta grafických editorů), a pak to realizovat na základě znalostí CSS, případně dělat rovnou vzhled a nezabývat se "mezistupněm".
Často to stejně dopadne jinak a vzhled webu není dokonalou kopií návrhu. Už třeba proto, že návrh se udělá na monitoru 21", ale web se musí "smrsknout" a na šířku notebooků a neměla by být vodorovná rolovací lišta.
Hloupé je, když udělá někdo grafický návrh bez jakýchkoli znalostí webotvorby (ač je špičkový grafik) a zadavatel webu potom otrocky trvá na onom návrhu. Pak jsou k vidění i takové unikáty, kde je menu úplně uprostřed a zabírá si 50 % monitoru a celé to stálo 50 000 :-)
Jinak ale tutoriálů na práci v Photoshopu je tuna. Ty tutoriály však nejsou zaměřeny na to, jestli budeš dělat návrh webu, plakátu či čehokoli, ale na to, jak pracovat s nástroji ve Photoshopu, jak třeba udělat šum, tlačítko, retuš, osvětlení, etc.

proč tahle otázka? Copak se ptá na nějaký warez?!
V poslední době mám dojem, že se tady nic jiného neřeší - každý, kdo má nějaký program je okamžitě zloděj.

jinak se omlouvám za OT, ale já mám např. Photoshop legálně, ale pomalu mám obavu, se tady na něco zeptat, abych nebyl nařčen z toho, že jsem ho stáhl.

Dnes nemusí být až tak nepřekonatelný problém si Photoshop (respektive cokoliv od Adobe) pořídit legálně, je-li např. člověk student. Ve verzích CS3 a CS4 stál samotný Photoshop kolem 1200Kč, celé CS balíky (Design Premium či Web Premium) zhruba dvojnásobek.

Nyní (CS5 verze) je cena vyšší, ale:

main.html

Po ukončení studia studenta nebo pracovního poměru učitele ve škole, zůstává nadále studentovi nebo učiteli právo užívat licenci. Licence z této edice lze upgradovat na novou verzi pomocí běžného komerčního upgradu. Při uvolnění nové verze produktu Adobe si může student nebo učitel zakoupit opět novou plnou licenci „Student&Teacher Edition“ (upgrade studentské/učitelské licence neexistuje).

Ceník:
https://eshop.amsoft.cz/default.asp?cls=SPresentTr ees&StrType=1&StrSort=1F517N110110

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru