Avatar uživatele
Usoman

Co by stalo s člověkem, který by byl usmrcen mikrovlnným zářením? (stejné intenzity jako ty v domácnostech)

Zajímavá 0 před 2857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Viz. podobná otázka:
Jelikož je magnetron součástka generující neviditelné záření, měla by přítomnost tohoto záření oznamovat výstražná tabulka. Mikrovlnné záření je zákeřné hlavně v tom, že jeho účinky nejsou hmatatelné. Pokud je živá tkáň vystavena jejich účinkům, dochází v ní k nadměrnému vývoji tepla v důsledku rozkmitání molekul vody a vzniklý tepelný účinek může poškodit biologickou tkáň.

Jako první zaznamená mikrovlnné účinky oko, kdy vystavený jedinec přestává již po chvíli (záleží na síle mikrovlnného pole) vidět v důsledku zahřívání sklivce. Dále dochází k poškození vnitřních orgánů bohatých na vodu, v poslední fázi dochází k popálení kůže a celkové destrukci tkání. Je důležité si uvědomit, že bezpečnou ochranou před mikrovlnným zářením je vrstva vody – vodní bariéra (např: vodopád).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kulpix

Problém je, že mikrovlným zářením z mikrovlnky by se člověk asi usmrtit nedal. Ppuze by mu to ublížilo…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Stejným výkonem jako v prostoru MW trouby si maximálně ohřeješ ruku a včas ucukneš (jako že to jištění nedovolí). Výkonnější zdroje o pár řádů výš by tě během pár sekund rozehřálo natolik, že by ses neudržel smíchy a rozdal své orgány blízkému okolí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Minerz: to je fakt nechutné. Jsi fakt prase a děda určitě sloužil v Osvětimi. Ale stejně by mně zajímalo: jakou barvu mělo to dítě předtím?

před 2857 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek