Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ping na AP oživí umřelé připojení do internetu

Zdravím zdatné síťaře :) Stává se mi, že občas, zcela nepravidelně umře spojení do internetu. Přišel jsem na to, že stačí propingnout AP (Ovislink 5460) a spojení ven ožije. Koukal jsem jestli nejsou někde nastavené nějaké timeouty, ale na nic moudrého jsem nepřišel. Může mi někdo prosím poradit, co by to mohlo způsobovat? Díky :beer:

Předmět Autor Datum
Našel jsem toto, jestli to bude pro tebe zajímavé? Třeba ten poslední odstavec. Tipy: V případě nef…
host 26.12.2007 20:56
host
Díky, zajimavé... Firmware mám poslední, takže tam už moc upgradeovat nejde. Maximálně na ten firmwa…
josephino 27.12.2007 09:36
josephino
nech si na firewallu povolenou výjimku pro icmp pakety případně si automaticky po startu pusť minima…
lední brtník 27.12.2007 20:50
lední brtník
:)) Hezké řešení. IMHO Jez. bych raději vyměnil Ovise za něco lepšího :-). poslední
Rce 27.12.2007 21:20
Rce

Našel jsem toto, jestli to bude pro tebe zajímavé? Třeba ten poslední odstavec.

Tipy:
V případě nefungujícího připojení zkuste příkazem ping 10.0.4.24 -t v Start - Spustit... (kde 10.0.4.24 je adresa Vašeho Ovislinku). Pokud neodpovídá (příkaz hlásí vypršel časový limit žádosti), stlačte max. na jednu vteřinu tlačítko reset nebo jej vyndejte a znova zasuňte do zásuvky. Naběhnutí trvá cca 30-40 vteřin. Pak by se pingy i připojení mělo rozběhnout.

V případě, že chcete vrátit nastavení Ovislinku zpět do továrního nastavení, použijte tlačítko reset na zadní straně Ovislinku (u konektorů). Při zapnutém Ovislinku je potřeba krátce tlačítko zmáčknout. Až zhasnou veškeré LEDky kromě levé zelené (power), vedle níž se rozsvítí červená LED dioda (status), sepněte znovu reset na dobu asi 5ti vteřin dokud nezhasne červená dioda Status. Tím je Ovislink resetován do základního nastavení.

Ve webovém rozhraní Ovislinku řady 54xx se v menu Wireless -> Advanced Settings nachází nastavení Ping WatchDog. Pokud tuto funkci zapnete a do pole ´hlídané´ IP adresy napíšete IP Vašeho Ovislinku, měl by v případě zatuhnutí sám restartovat.

Jinak můžeš zkusit upgrade firmwaru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru