Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Placení za započaté datové spojení?

Dobrý den... Mám pro všechny z Vás jistě velice stupidní dotaz, zřejmě si budete myslet, že mi straší ve věži, ale já se v elektronice prostě nevyznám...Ani trochu :-( Navíc mám na to i věk. A nevím, kde jinde bych se obrátila. Takže nyní k STUPIDNÍMU dotazu.

Včera jsem dostala nový mobil Nokii x3 (Můj úplně první mobil vůbec). Tak trochu jsem ho zkoumala a omylem jsem najela na E-mail, na displeji hned naskočilo takové E (Což znamená že ,cituji, bylo navázáno spojení EGRPS).Tak jsem se z e-mailu snažila dostat, při mé zuřivosti jsem ještě navíc najela i na Zprávy chatu.E na displaji ale stále bylo, tak jsem mobil vypnula a při zapnutí tam již nebylo. Po minutě přišla SMS z 02: Vazeny zakazniku, za zapocate datove spojeni Vam byla nauctovana hodinova sazba 15 Kc. Maximalni castka za 24 hodin cini 30 Kc. Takže, když už mi to E na displaji nesvítí a na tyto aplikace už nenajedu, při účtování budu tedy platit pouze těch 15 Kč navíc...?Nezačne se mi to teď nějak samo automaticky přičítat a tak?

Omlouvám se jestli jsem někomu způsobila infarkt kvůli mé tuposti.. :-/ Mě zkrátka jde jen o to, jetsli kvůli takové náhodě nebudu platit a platit a platit.Dokázal by mi někdo prosím poradit?

Předem moc díky ;-)

Předmět Autor Datum
1. Jako první bych si nastavil (pokud internet není vůbec potřeba) nějaký nesmyslný APN, aby nedochá…
touchwood 20.08.2011 19:17
touchwood
Děkuji za odpověď... Takže když internet v mobilu nechci využívat a už na něj nenajedu, zaplatím ted…
Nechápavec 20.08.2011 19:24
Nechápavec
jo. ale stejné přehmátnutí se může stát kdykoli znovu, proto jako pojistka funguje - s pomocí manuál…
lední brtník 20.08.2011 21:10
lední brtník
Volat na infolajnu O2, nechat deaktivovat data, pak je mozno najizdet na cokoliv a kreditu nezmizne…
borsuk 20.08.2011 21:27
borsuk
Zavolat na *11 a přes plechovou hubu se dostat na operátora a požádat o zrušení dat. Pokud nejsem sb… poslední
Henessy 20.08.2011 22:23
Henessy

1. Jako první bych si nastavil (pokud internet není vůbec potřeba) nějaký nesmyslný APN, aby nedocházelo k připojení k netu "omylem"

2. Co se sazeb týká, tak pokud se dobře pamatuju, O2 to dělá tak, že účtuje "paušální" minutovou sazbu, přičemž za prosté připojení k internetu jde okamžitě dolů právě těch 15Kč plus další koruny za minutu, ale do maximální ceny X Kč denně (tj. cena za den je zastropována). Jak to funguje, je popsáno zde: http://www.mobilmania.cz/clanky/nove-uctovani-dat- u-o2-10-minut-za-20-kc/sc-3-a-1122804/default.aspx

Zavolat na *11 a přes plechovou hubu se dostat na operátora a požádat o zrušení dat. Pokud nejsem sběhlá požádat někoho z mladých, znalec se pozná podle placatého ucha od mobilu:). A placatých palců od SMS.
Já to řeším tak, že zajdu za nejbližším prodejcem O2 a tam mi to udělají.
A nebo se zapojit, aktivovat internet za 150,- měsíčně, prohlížet internet, psat si s mladýma maily, nahodit ICQ a psát si a šetřit korunky za volání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru