Avatar uživatele
vendys

Plastová okna a dveře

chtěl bych si pořídit plastová okna a vstupní dveře do staršího domku.Podle čeho vybírat dodavatele a jak se poznají kvalitní okna a jak se vyznat ve všech těch zkratkách co uvádějí.Díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr, franku před 4766 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elektrikář

Nejlepší se poradit se sousedy kteří je mají. Jak jsou s nimi spokojení.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Fidel

Nechci dělat nikomu reklamu, ale jsem maximálně spokojený se spol. VPO Protivanov (mají pobočky po celé ČR, vyměnili nám všechna okna, skvělý záruční servis, montéři žkušení češi). Na druhou stranu jsem slyšel mnoho negativních názorů na firmu Kolomazník (když nastane problém, nekomunikují, sousedovi dělali jedno velké okno snad tři týdny po termínu…)

Obecně: čím více komor, tím lépe; okna musí pocházet z čr (pozor na polské šmejdy)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Nejlépe je v tvém okolí najít kde už mají nainstalovaná okna a dveře a zeptat se od koho to mají a kdo je dodavatel a kdo jim to dělal a jak jsou spokojeni.To je nejlepší řešení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
790511

Plastová okna, jakožto laciný šunt jsou u nás ve Východní Evropě nezkušenými stavebníky nesmírně oblíbená. Marketingové řečičky o počtech komor vzbuzují v zákaznících pocit, že jde o velkou vědu a promyšlený výrobek. Každý, kdo si na svůj dům dá taková okna, jakoby křičel do širokého okolí: „jsem naivní hlupák, který si pořídí první šmejd, který vidí u ostatních.“ Chcete-li skutečnou kvalitu, zajímejte se alespoň o dřevěná Eurookna, což je takový zlatý střed. Vyzkoušejte si i jen ten prostý pocit při otevírání takového okna. Je to skutečně o něčem jiném. Někdo Vám možná řekne, že nevýhodou dřevěných oken je, že se musí natírat. Já naopak říkám, že jejich výhodou je, že se MOHOU natírat! Plastovým rám časem zešedne zažranou špínou a už jej ničím neobnovíte. Plast na rozdíl od dřeva neumí příjemně stárnout. U dřevěných oken lze použít i olejovou lazuru, tedy nátěr, který se do dřeva vsákne a nemusíte tak mít strach z nějakého odlupování barvy. Navíc získáte výrobek s přirozenou kresbou skutečného dřeva. Češi z nějakého důvodu nejsou zvyklí na ušlechtilé materiály a stále se obklopují napodobeninami a pozlátkem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pepina7897

Dobrý den, vybrat si kvalitní plastová okna není jednoduché, ale pár ukazatelů vám pomůže se zorientovat. Podle mě je důležité dívat se na stavební hloubku profilu, počet komor, těsnění a typ skla. Pokud má dodavatel certifikáty kvality, je to známka spolehlivosti. Až si pak vyberete okna, tak bych vám doporučila si ještě pořídit rolety den a noc v systému KOMPLET.

Avatar uživatele
Renikled

Dokážete mi poradit někdo, jak mám vybírat do rekonstruovaného domu nová okna prosím? Kde a po čem se tak podívat?

Avatar uživatele
Petrovskalui

My máme dům kousíček od Brna a okna nám dělali PKS, komunikace byla ochotná a rychlá. Je dobré právě vybrat firmu, která je už delší dobu na trhu, protože tam je pak předpoklad, že i na trhu nějakou dobu ještě bude. To myslím hlavně skrze případný servis oken.

Avatar uživatele
marcelus

Rozhodně se vyhnout polským výrobkům a podobné nekvalitě a nebát se trochu investovat. My jsme si například nechali montovat střešní okna Velux – https://a-mod.cz/stresni-okna-velux/ – a jsme s nimi opravdu spokojeni..snadné používání, snadná údržba a můžete si vybrat z různých variant na míru

Avatar uživatele
tyna.ryglova

Ahoj, my jsme řešili v létě stejný problém. Vůbec jsme nevěděli, jak se v nabídce oken vyznat. Připadala nám všechna plastová okna stejná. Buďto se s někým poraď a nebo mrkni na internet. Najdeš tam spoustu užitečných rad. My jsme tam třeba našli, že i o plastová okna je potřeba pečovat http://www.utul­nydum.cz/clanek/Zim­ni-rezim-plastovych-oken---mytus,-nebo-neco,-co-vam-zapomneli-rict , takže jejich výběr není to poslední důležité.

před 1600 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1896 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek