Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plastová okna na balkon - vyzdění.

Takže toto mám hotové: http://kutilska.poradna.net/q/view/59032-omitka-pa nelu-castecna-rekonstrukce a potom, co to dopadlo docela slušně bylo rozhodnuto, že příští rok udělám i obývák.
Při té příležitosti uvažuji o tom, že bych dal dohromady i stěnu s okny a dveřmi na balkon. Jd o to, že před cca čtyřmi lety nám dávali komplet v celém paneláku nová plastová okna. Stěnu na balkon ale nevyzdívali, byla ponechána ta původní, která je snad dřevěná, či kýho čerta.
Chtěl bych se zeptat, jestli je možné okna demontovat, stěnu vyzdít ytongem a okna znovu použít (nejeví známky nějaké degradace, imho jsou ok). Samozřejmě by mě zajímalo, co mě asi v případě, že bych se do toho pustil, čeká za zákeřnosti, případně jak bych měl postupovat (co do mezery mezi dveřmi a oknem etc...). Pokud si myslíte, že je to nesmysl, případně bych to měl nechat na nějakou firmu, klidně to napište také. :-)
Byt je v přízemí, se snadným přístupem zvenčí, panelák není zateplovaný. Zateplení je teprve v plánu v blízké budoucnosti, teprve poté počítáme i se zasklením balkonu.

Předmět Autor Datum
Demontáž křídel by jsi zvládnout mohl sám, popř s více lidmi pokud jsou okna veliká. Demontáž rámu b…
kimisek 29.10.2012 11:05
kimisek
Taky jsem to dělal. Sundal jsem jen okno a dveře kuli váze. Rámy jsem nechal,protože byly ukotvený z… poslední
Matyas xl 29.10.2012 11:12
Matyas xl

Demontáž křídel by jsi zvládnout mohl sám, popř s více lidmi pokud jsou okna veliká. Demontáž rámu bude horší. A uplně nejhoríš bude zpětná montáž oken. Usazení rámu nevypadá složitě, ale když se neudělá pořádně... Je potřeba usadit rám rovně ve všech osách, nesmí se zkrouti do vrtule, do kosodelníků. Na tuhle část bych si sehnal někoho zkušeného ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru