Avatar uživatele
Rokio

Platili bychom nižší zdravotní pojištění, pokud by doktoři měli nižší platy?

V současné době je doktor jedno z nejlépe placených povolání. Tato práce je sice hodně náročná, ale domnívám se, že doktoři mají až příliš vysoké finanční ohodnocení za svou práci. Podle mě by měli mít o 50 až 70 % nižší odměnu.

Myslíte si tedy, že snížením platů doktorů by všichni dosáhli placení nižšího zdravotního pojištění?

Zajímavá 0 před 2719 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Nie, pretože zabúdate, že cenu ošetrenia nerobia len platy, najväčšia položka je za lieky a zdravotnícke prístroje a nástroje, za budovy, ich vybavenie, údržbu a prevádzkové náklady, nevyhnutný vozový park a podobne…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Ne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… neustále tady pokládáš otázky na téma psychiatrie, dokonce snad že to amatérsky provádíš, že přestože bereš důchod na hlavu, že jsi zdráv – ale tento názor si nech zarámovat, takovou kravinu už jsem dlouho neviděl, a ať ti pan doktor zvedne dávku, asi to potřebuješ … vzhledem k tomu, že máš maturitu, by jsi chtěl na místě skladníka plat jak vysoký manažer a doktor, kterej študuje celej život by si zasloužil ubrat … no, jen doufám, že z toho vyrosteš …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Mrzí mne, že u nás není zaveden stejný systém pojištění, jaký jsem zažil ve Švýcarsku.
Je tam samozřejmě také více zdrav. pojišťoven, ale mají zajímavé nabídky. Dám jen malý příklad. Pokud jsem mladý a zdraví člověk tak si nechávám ze mzdy strhávat méně např. jen 200 franků měsíčně, ale v případě nemoci si léky a vyšetření v běžném kalendářním roce platím sám až do výše 2000 Franků. Jakmile pak moje léčení přesáhne v kalendářním roce onu částku 2000 pak je vše již hrazeno pojišťovnou. A naopak jsem starší, nebo více nemocný tak si nechávám srážet měsíčně 600 franků, ale naopak pokud v roce přesáhnu hranici 200 franků tak mám již vše pojišťovnou hrazeno. Částky zde uvádím je informativní. Již si je přesně nepamatuji.
Zajímavý je i systém sociálních daní. Mladí lidé potřebují více peněz pro pořízení bytu, založení vlastní rodiny a do důchodu mají ještě hodně dlouhou dobu a tak mají srážky velice malé. Procentuální částka srážek se věkem lidí zvyšuje a před starobním důchodem je nejvyšší (až 4× více než u mladých lidí). A samozřejmé je, že se ze sociálního fondu odvedených peněz nevyrovnává státní rozpočet tak jak tomu bylo a je u nás.
Nevím, proč se naši zákonodárci sociálních zákonů nepoučili a nezavedli obdobný systém.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kura

Nedosáhli. Všechny prachy by si rozebrali nemocnice na zvelebení prostorů. Spíš by bylo potřeba se zbavit náplavy, která nám tady sosá zdravotní pojištění, ale daně neodvádí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek