Avatar uživatele
Moniccc

Platí se poplatky za studium druhého bakalářského oboru?

Dobrý večer,

dokončuji právě bakaláře a přemýšlím o studiu dalšího bakalářského oboru. Právě jsem se dočetla v debatě na internetu, že se za druhého bakaláře již platí poplatky za studium. Debata je ale z roku 2011, tak se chci zeptat, jestli někdo netuší, jak to je teď?

Děkuji a přeji dobrou noc :)

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2593 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Za 2. bakaláře se platí v případě neúspěšného studia (bez ůspěšného absolutoria) na předcozí fakultě (oboru)- I v takovém případě na základě žádosti snižují platbu např- na polovinu i méně (není nárokové)..
4 roky studia jsou zdarma. Takže, pokud vždy úspěšně ukončíte školu, můžete studovat i několik VŠ (Bc) na státních školách zdarma.
Prezenční, kombinované nebo dálkové studium (i při zaměstnání).
Přesné informace získáte na studijním odd. fakulty.
Dcera studuje 2. příbuzný bakalářský obor,(kvůli akraditaci MZČR) na jiné fakultě, nic platit nebude.Spolužačka studovala 3,5 roku VŠ (nezvládla státnice). Jeden semestr má na 2. VŠ ještě zdarma. Další studium si bude hradit (1/2).
Nebo zaplatí 17 tisíc Kč a na 3. pokus složí státní zkoušky na 1. fakultě. Pak by také dále nic neplatila.
Dvouleté magisterské je max. na 3 roky, při prodloužení studia (nad 3 roky)se také platí školné. Při úspěšném zakončení do 3 let můžete zdarma studovat dalšího magistra 😉.
Doba případného přerušení studia se do celkové doby nepočítá. Vždy jen odstudované semestry.
.
Pokud si z časových důvodů vyberete např. kombinovanou formu studia nebo se Vám podaří naplánovat si vhodně rozvrh (přednášky, zkoušky a praxi), můžete zároveň studovat bakaláře i magistra a to i prezenčně.

Upravil/a: da ny

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Je to opatření proti „věčným“ studentům, co pořád studují a nic nedostudují. Pokud studium řádně ukončíš, můžeš jít studovat další obor bez školného.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek