Avatar uživatele
anonym

Platí se při podpisu pojistky předem nějaká záloha?

Jedná se o pojistku při odpovědnosti zaměstnance za školu při výkonu povolání, řidič z povolání tzv. pojistka na blbost. Platí se při sjednání na pojištovně při podpisu už nějaká platba? Nebo první splátka za pojištění musí být uhrazená do prvního měsíce? … pokud to jde platit po podpisu smlouvy až po delší době, co se stane když se mi stane v práci škoda dřív než zaplatím první platbu?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2248 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nemusíš platit nic.Lze sjednat a neplatit hned. Většinou však tyto pojistky platí až od zaplacení.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ne, žádná záloha se neplatí. Pojišťovny to řeší tzv. ochrannou lhůtou, kdy není možné vyžadovat pojistné plnění. Kvůli možnosti zneužití. U každé pojišťovny a typu pojištění je to jiné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

  1. je správně. Při podpisu smlouvy dostaneš informace, kolik a kam zaplatit. Pokud nezaplatíš do určité doby (u Generali 30 dnů), smlouva automaticky zanikne. Dokud ale není zaplacena první splátka, tak pojištění nefunguje, nelze vyžadovat plnění.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

To vše je v pojistných podmínkách, osobně klinty upozorňuju na možnost že při pojistné události a nezaplacené pojistce může dojít k problémům.

Při sjednání se nic neplatí – pokud by to náhodou bylo přímo v pojišťovně tak možnost platby tam samozřejmě je. U nezávislého pojišťováka se zásadně nic neplatí, my co jsme PPZ mimo pojišťovny máme přísný zákaz přebírat jakékoliv platby. Je to z prostého důvodu – ten kdo převezme platbu tak je v pozici toho kdo za pojistné krytí ručí i kdyby to pojišťovna odmítla.
A jak jsem ti radil, nechoď na pojišťovnu ( když už tak KOOP nebo ČSOB, ty mají rozumně nekomplikované pojistky) ale najdi si někoho mimo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Co česká pojišťovna Arne1 ?

před 2248 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání