Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Plnitelné cartridge - váš názor

Zdravím,
odchází mi přes 4 roky stará tiskárna Canon Pixma ip3500 (vynechává tisk, jako když je obrázek vidět přes žaluzie, ani hloubkové čištění nepomáhá, černý text je ale úplně OK), tak mi nezbývá než poohlédnout se po náhradě. Nechtěla jsem opět Canon, protože nepříjemně dlouho "šrotuje", než se uráčí připravit k tisku, ale z www.prink.cz mi odpověděli, že plnit lze pouze cartridge od Canonu, např. u Epsonu nikoliv. Je to pravda? Odporuje tomu totiž tento inzerát. Starou Pixmu ip3500 jsem 4 roky plnila injekční stříkačkou inkousty a zcela bez problému (po předchozím vypnutí hlídání hladiny inkoustu samozřejmě). A chtěla bych u plnění zůstat, pokud to půjde.
Jakou tiskárnu nebo i jednoduché multifunkční zařízení byste mi prosím poradili? Tisknu docela málo, převážně text (a i vložené obrázky jsou bohužel šrafované), fotky jsem tiskla velmi zřídka (a teď už to nejde vůbec).
Zatím mě napadá tato multifunkční.
Nebo bude lepší použít místo drahých originálních levnější kompatibilní se samoresetovacím čipem? To bych se takto mohla vyhnout Canonu, že? Šly by neoriginální doplňovat stříkačkou? Velmi ocením Vaše dosavadní zkušenosti, kdo máte jaké :-). Děkuji předem :beer:
Pěkný den!

Předmět Autor Datum
jan fiala se tu nedávno zastával jakýchsi inkoustovek. já je nesnáším, jedině síťová čb laserovka.
lední brtník 29.03.2012 11:32
lední brtník
Pravdu díš, medvěde. Barevnou tiskárnu máme v práci, na 99,9 % věcí mám čb laserovku. A připojenou n…
Dale Cooper 29.03.2012 11:36
Dale Cooper
Já jsem řešil bezúdržbový tisk doma. Do práce bych to taky nedával, tam si vystačí se síťovými čb la…
Jan Fiala 29.03.2012 14:07
Jan Fiala
Podla mna si odporujes, na jednej strane pises, ze tlacis celkom malo, na druhej strane volis najlac…
fleg 29.03.2012 11:35
fleg
Díky za Tvůj názor! Pravda je, že dřív mi bylo líto inkoustu, proto jsem tiskla málo a navíc jsem ho…
Joan 29.03.2012 15:21
Joan
Ano poznaju, prave preto zakaznikom neodporucam kupovat repasy pocas zaruky. Samozrejme cim viacej t…
fleg 30.03.2012 08:55
fleg
Zajímavý názor! Vím, že je diskuze už starší, ale právě řeším tuto otázku. Zatím jsem vždy kupovala…
Majdalenas 19.10.2014 18:24
Majdalenas
Pokud hodně tiskneš, stálo by za úvahu, koupit "lejzrovku". Já do své pravěké (HP laserjet 4+) kupov…
Kráťa 19.10.2014 18:51
Kráťa
Tpnery urcite doma nepln, je to blbost. Mozem pridat poslednu skusenost z praxe. Zakladna umelecka s…
fleg 20.10.2014 10:29
fleg
Jasný, díky! Máš pravdu. Už je asi na čase začít použitím repasů šetřit na novou tiskárnu. :-)
Majdalenas 25.10.2014 18:25
Majdalenas
plnit se dá i HP - vlastní zkušenost
host8888 29.03.2012 13:57
host8888
Já si v roce 2000 koupil z druhé ruky ČB laser HP za 1500. Dodnes jsem ji koupil jednu náplň, za 170…
krata-mobil 29.03.2012 15:22
krata-mobil
Taky tisknu zhruba tolik. Ovšem pokud jsou v textu barevné obrázky - zejména u návodů ke GIMPu ;-),…
Joan 29.03.2012 15:26
Joan
No to je fakt. Tištěné obrázkové návody čb by asi byla blbost. Já návody netisknu. Buď dám link někd…
Kráťa 29.03.2012 22:34
Kráťa
A takové texty proložené obrázky já tisknu nejvíc. To bych rád věděl, proč musíte dělat takové zhov…
lesov 30.03.2012 09:25
lesov
To bych rád věděl, proč musíte dělat takové zhovadilosti. Co je pro jednoho "zhovadilost", může být…
Joan 30.03.2012 10:18
Joan
já jsem si koupila jehlu, injekci a doplňovací černou barvu (dohromady asi za 180,-), tisknu cca 10x…
host8888 30.03.2012 09:13
host8888
Inkoust poslat do p...e a používat laserovku. poslední
kozakl 25.10.2014 18:32
kozakl

Já jsem řešil bezúdržbový tisk doma. Do práce bych to taky nedával, tam si vystačí se síťovými čb laserovkami - ten rachot bych vám ale nepřál!

Doma mám nově píchnutou na routeru tu inkoustku WorkForce 4015DN od Epsona. Tisk je bez problémů, síťová, duplex, zásobník skoro na balík papíru, další zásobník svislý vzadu, třeba na fotopapíry.
Je tichá, tiskne skoro hned po zapnutí, žádné nahřívání pícky (nevýhoda u Laserovek, u kterých se tiskne občas) a rychlost hodně slušná.
Jediná nevýhoda, kterou jsem zatím našel je velikost.

Uvidím, jak dlouho vydrží náplně (u barevných deklarováno 2000 stran při 5% pokrytí). Barevné startovací se skoro celé nacucly do hadiček k hlavě (náplně jsou pevně umístěné a k hlavě vedou hadičky).

K dispozici je i přímo náhradní inkoust, ale plnění jsem nezkoušel.

Podla mna si odporujes, na jednej strane pises, ze tlacis celkom malo, na druhej strane volis najlacnejsi sposob doplnania atramentu a to striekacku?
Pokial tlacis malo tak tvoj vyber je spravny a zabudni na striekacku, pouzivaj len originaly. Okrme pocitu, ze si podporila vyrobcu, ktory dnes zaraba hlavne na naplniach a tym padom moze pre teba vyvinut dalsi typ tlaciarne alebo MFP, znizujes vyrazne riziko poskodenia tlaciarne. Oni zase az tak drahe tie originaly nie su.
Podla mna maju alternativne cartridge, pripadne plnenie striekackou vyznam pre toho, kto tlaci vela a takyto sposob mu vyrazne usetri naklady na prevadzku.
Ja to riesim so zakaznikmi vzdy tak, ze nech si polozia otazku kolko asi bubu tlacit mesacne stran, za kolko dni minu toner alebo cartridge, aky je cenovy rozdiele medzi originalom a repasom a kedy sa im vrati plna cena tlaciarne (kedze repasy zvysuju riziko poruchy tlaciarne).
Inak plnit sa daju samozrejme aj cartridge od Epsonu.

Díky za Tvůj názor! Pravda je, že dřív mi bylo líto inkoustu, proto jsem tiskla málo a navíc jsem ho i ručně doplňovala a přemýšlím, jestli se rozhodnu tisknout víc. Ještě se zeptám takto: když vypotřebuji origo cartridge a dál budu tisknout neoriginálními, poznají v případě poruchy tiskárny, že jsem tiskla s náhradami? Samozřejmě v event. případě nutného servisu bych tam vrazila zpátky vypotřebované originální.
A pokud nebudu plnit, která značka je rychle připravená k tisku? Resp. která při startu neplýtvá inkoustem jako Canony (u jedné rozebrané jsem totiž viděla pěkně nacucanou tu odpadní nádobku...)
Díky a pěkný den.

Ano poznaju, prave preto zakaznikom neodporucam kupovat repasy pocas zaruky. Samozrejme cim viacej tlacis, tym skor sa ti toto riziko vyplati podstupit.
K tomu plytvaniu...to nie je plytvanie, to je normalne cistenie, prefukovanie trysiek, ktore robi kazda tlaciaren pri kazdom zapnti a vypnuti. Aj preto sa odporuca pri atramentkach aspon z casu na cas ju zapnut a vypnut nech sa trysky prefuknu a nezaschnu, ono nie je nic prijemne po pol roku zistit, ze tlaciaren netlaci. Na tlacovu hlavu totizto ti smejdi poskytuju skratenu zaruku (pri pouziti originalov), aspon to tak mali kedysi v podmienkach. Inak kopec Canoniek mam rozvesanych po skolach a preziju aj 2-3 mesiace prazdnin bez tlacenia prve 2 roky uplne v pohode.
Btw odpadove nadoby maju aj lasery, takze toto by som naozaj neriesil.
Z dlhodobych skusenosti ti mozem povedat, ze poruchovost atramentiek (takmer vylucne predavam len Canony, sem tam nejake to HP) s originalnymi naplnami je vyrazne nizsia (bliziaca sa k 0) ako poruchovost s repasmi.
Na druhej strane ak tlacis relativne casto, tak som sa uz dlho nestretol s pripadom, zeby repas, ci nahradny atrament poskodil tlaciaren za par dni, vecasinou stacilo pouzit cistenie a bola zase ok.

Zajímavý názor! Vím, že je diskuze už starší, ale právě řeším tuto otázku. Zatím jsem vždy kupovala originální tonery, ale tisknu čím dál více a cena za tisk je už určitě vyšší než cena tiskárny. Teď přemýšlím, zda koupit toner kompatibilní, nebo zkusit starší tonery doma doplnit. Zkoušel jste to někdo? Našla jsem video s mým typem tiskárny a vypadá to docela složitě: watch. Asi je to dobrá zábava na dlouhé zimní večery. Možná bude lepší jít místo plnění tonerů třeba na procházku a koupit toner kompatibilní. Nemáte někdo zkušenost s tímto e-shopem a těmito tonery: http://www.usporanatisku.cz/Tonery-do-tiskarny/HP/ Kompatibilni-tonery/? Jak jsou kvalitní? Děkuji!

Pokud hodně tiskneš, stálo by za úvahu, koupit "lejzrovku". Já do své pravěké (HP laserjet 4+) kupoval nedávno náplň, stálo mě to 980 Kč a předchozí náplń mi vydržela 3 roky (je fakt, že moc netiskneme). A když chci něco barevně a super, zajdu s flash do copy centra.

Tpnery urcite doma nepln, je to blbost.
Mozem pridat poslednu skusenost z praxe. Zakladna umelecka skola, 3ks 3-5 rocnych atramentiek (HP, Canon). Neustale staznosti na drahe naplne (originaly), takze som na skusku zacal dodavat repasy. Cena 30% z originalu, zo zaciatku nadsenie, ale po par mesiacoch to zacalo...problemy s naplnami, s tlacou a farebnymi odtienmi, vraj sa rychlejsie minaju a vo finale do konca roku odisli vsetky 3 tlaciarne definitivne. Riaditelka sice nariekala, ze to bolo zly napad a vratili sa spat k originalom, ja si vsak paradoxne myslim, ze zrovna v tomto pripade skola usetrila na naplniach tolko, ze jej to pokrylo naklady na 3 nove tlaciarne.
Je to jednoducha matematika, akurat musis vediet aka bude tvoja spotreba toneru/cartridgu a odhadnut kedy asi tvoja tlaciarne scipne uplne. Pretoze fakt, ze repasy znizuju zivotnost je nespochybnitelny.

Já si v roce 2000 koupil z druhé ruky ČB laser HP za 1500. Dodnes jsem ji koupil jednu náplň, za 1700.
tisknu tak 10x A4 za měsíc a když potřebuji něco barevně (3x v roce), dám si ro na flash a skáknu do copycentra za 2 Kč.
Za 11 let mě tedy přišel provoz na nějakých 1800 (a ještě tam zhruba polovina toneru je). Na kolik za takovou dobu přijde doplňovani inkoustu?

Taky tisknu zhruba tolik. Ovšem pokud jsou v textu barevné obrázky - zejména u návodů ke GIMPu ;-), které musí být barevné - tak černobílá tiskárna mi bohužel nebude k užitku. A takové texty proložené obrázky já tisknu nejvíc. A teď babo raď :-p

No to je fakt. Tištěné obrázkové návody čb by asi byla blbost. Já návody netisknu. Buď dám link někde na internetu, nebo, když nemají internet (za asi 5 let se mi to nestalo), dám si to na flash a nahraji jim to do PC a když to chtějí mít na papíru, vytisknou si to sami. Poštou bych asi papírový návod neposílal.
Při psaní tohoto příspěvku mě napadlo, že bych mohl u návodů dělat nějaké tlačítko na tisk. Spousta lidí si neumí pustit zároveň prohlížeč s návodem a program, ke kterému návod je, takže si to tisknou, přičemž si vytisknou celou webowou stránku a když je tam i něco jiného, než ten návod (záhlaví, reklamy, etc.), vytiskne se zbytečně i to.

A takové texty proložené obrázky já tisknu nejvíc.

To bych rád věděl, proč musíte dělat takové zhovadilosti. Já jsem jen osel ale tohle bych nedělal nikdy! Ani za fůru sena.
Pokud jde o plnění, tak to snad už ví dneska každé dementní dítě, že už se ty krabičky od barev nemají kam dávat a proto lidstvo vymyslelo plnící sady. Doporučují se samozřejmě ty od výrobce oné tiskárny. Nazdar. :puff:

To bych rád věděl, proč musíte dělat takové zhovadilosti.

Co je pro jednoho "zhovadilost", může být pro druhého užitečné :puff:. Kdybych si nezakládala ve složce líbivé návody, které občas ze stránek i zmiznou, tak to nedělám ;-)
Ehm, nepovažuji se za osla, ale zbytku Tvého textu dvakrát nerozumím, sorry...
Pěkný den!

já jsem si koupila jehlu, injekci a doplňovací černou barvu (dohromady asi za 180,-), tisknu cca 10x A4/týden, jednu lahvičku barvy mám už asi 2 roky a ještě tam zhruba půlka je
nedoplňuji ale oriogo toner, který jsem měla v tiskárně při koupi, ale koupila jsem si neorigo a ten mě vyšel myslím na 250,-, takže finančně jsem na tom myslím velmi dobře

ale máti si ted koupila novou tiskárnu zn. Brother a tonery tam prý stojí cca 80,-

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru