Avatar uživatele
J.Mecir

Plná pusa aftů

za jak dlouho vám ty afty zmizly?
Doplňuji:
No oni mi vznikli, když sem začal polykat antibiotika na hnisavou angínu

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4138 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Tyler Durden

Dobrý den,
záleží na rozsahu, lokalizaci a dodržování léčby. V malém rozsahu, při dobrém průběhu a s léčbou lze dosáhnout do tří dnů zhojení do již bezbolestného sta­vu.

Jak už napsala kolegyně, jedná se o infekčně-imunologický problém.

V případě rozsáhlého postižení a v případě celkových příznaků /zvýšená teplota, horečka, únava, malátnost, …/ doporučuji navštívit lékaře. Navíc afty se mohou vyskytovat v souběhu s jiným infekčním onemocněním a nebo v rekonvalescenci po něm. A to může probíhat zastřeno.

V akutní fázi doporučuji lokální léčbu přípravkem Tantum verde – pozor je nutno zvážit lokalizaci aftů a zvolit nejlepší aplikaci přípravku tak, aby byl s postiženou sliznicí v kontaktu nejméně 30 sekund, ale raději déle a je nutná pravidelnost aplikace několikrát denně.Pozor po dobu 30 minut po aplikaci nejezte a nepijte.

Dále je dobré doplnit vitaminy skupiny B /B-komplex Forte/ po dobu několika dní a dále posílit imunitní systém v boji klasicky jako při viróze /dostatek čerstvého ovoce, popř. suplement s vit.C – postupné uvolňování, zinek zpočátku i 25 mg denně (po několika dnech 15 mg), selen 100 mikrogramů, rutin, klidový režim,…

Po odeznění jako prevenci doporučuji dlouhodobě klasicky posilovat imunitní systém. U někoho se osvědčilo preventivní podávání přípravků s bakterálními lyzáty – můžete vyzkoušet, zda vám pomohou, lze je užívat i v akutní fází pro zlepšení reakce imunitního systému.

Ať máte brzo pokoj!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

To svědčí o oslabené imunitě – chtělo by to vyšetření
A afty úspěšně léčí mundisal- pokud jich máte ale opravdu hodně, poraďte se v lékárně i některá ústní voda zklidní , že nejsou pak bolestivé.
Doplňuji:
Po použité vodičky nejsou bolestivé po dvou dnech .Ale zmizí tak za 10 dní

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
huxa

většinou až s antibiotiky-mám jejich ložisko na mandlích a potřebuju to vždy nějak za pomocí léků vyléčit.
Většinou ale na afty nejlépe pomáhá co nejsilnější pálenka nebo jen ústní voda

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek