Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Plocha,Dokumenty,Zástupce

Dobrý den potřeboval bych pomoc.Docela by mi bodlo kdyby mi někdo ochotný 2-3 větami vysvětlil pojmy:Pracovní plocha,Dokumenty,Zástupce. Já samozřejmě vím co to je ale nevím jak to napsat v odborných větách.Díky

Předmět Autor Datum
Naučte se používat Google: www.google.cz Tam najdete všechny odpovědi na otázku, kterou jste napsal.…
Kurt 13.09.2010 16:22
Kurt
Tohle je nejbizarnější dotaz na poradně. Odpověď: Knihkupectví na náměstí -> kniha Windows(libovolná…
kropf09 13.09.2010 21:24
kropf09
Chapi, vy jste asi nepřišli do styku s živým UBF (UBM)-Marie. Víte co mi dalo práce jim to vysvětlit…
OtaDrak 13.09.2010 22:48
OtaDrak
Já zástupce v počítači rád přirovnávám k zástupci třeba pojišťovny. Je pojišťovna v Praze (program v… poslední
Kráťa 13.09.2010 23:36
Kráťa
Pár neodborných vět: Pracovní ploha je od toho aby se na ni nepracovalo, dokumenty to je vše stažené…
Stefran 13.09.2010 23:07
Stefran

Tohle je nejbizarnější dotaz na poradně.
Odpověď: Knihkupectví na náměstí -> kniha Windows(libovolná)pro začátečníky.

Zástupce je cosi co něco zastupuje(třeba ve škole zástupce ředitele - člověk, který by chtěl být ředitelem, ale není). Zde zástupce zastupuje program, který je uložen v hlubinách počítače a pomocí zástupce program probudíme k životu. Smazání zástupce na programu nic nemění.

Zbývající dva pojmy budou určitě v uvedené knize.

Doufám, že nás nemáš zas za Zás tupce, jak to čtu nahoře.

Chapi, vy jste asi nepřišli do styku s živým UBF (UBM)-Marie. Víte co mi dalo práce jim to vysvětlit. Jak si ho vytvořit, že jich může být více a nemusí být jen na ploše, že na PLOŠE nemají být soubory pouze zástupci atd. Jejich topografická znalost "Tento počítač" je otřesná. Jejich stálé klikání s výkřikem "Už to mám" je nekonečné.
A vyhledávač www.google.cz a jiné to jim musíme též připomínat.
A tak se nedivte jejich prosbě o tuto pomoc.

Já zástupce v počítači rád přirovnávám k zástupci třeba pojišťovny. Je pojišťovna v Praze (program v program files) a ta má zástupce v Kolíně, v Pardubicích, v Plzni - zkrátka kdekoli. Ten zástupce vyjedná smlouvu s klientem a tím spustí program pojišťovny.
A zrovna tak, může mít program v počítači zástupce kdekoli (nejčastěji na ploše a na hlavním panelu, či v nabídce "start"). Kliknutím na zástupce programu se ten program spustí.
A je jedno, jestli zástupce pojišťovny v Kolíně třeba zemře (bude to dělat jiný) - pojišťovna v Praze funguje stále. Jen klienti z Kolína, když nemají zástupce v Kolíně, musí na jednání do Prahy. Zrovna tak je jedno, jestli zemře (smaže se) zástupce programu na ploše (program je v program files stále), udělá se nový, nebo se musí cestovat do program files.
A zrovna tak, jako může být zástupce pojišťovny slečna, která se vdá a změní své příjmení, aniž by to nějak její zastupování ovlivnilo, může se přejmenovat zástupce programu na ploše, aniž by to mělo na program vliv. Lze mu také udělat jinou ikonu, jako si ta slečna může vzít jiný kabát - stále to budou zástupci toho, co zastupují.

Pár neodborných vět: Pracovní ploha je od toho aby se na ni nepracovalo, dokumenty to je vše stažené a okopírované z netu, těžko předpokládat, že někdy něco stvoříš sám. Zástupce je od toho aby nebyl na ploše bordel jak v tanku.

Jako vtip dobrý :-)

Já samozřejmě vím co to je ale nevím jak to napsat v odborných větách.

Pokud to není vtip tak si nehraj na machra, když na to nemáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru