Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plot, sousedi

Dobrý den, prosím o radu při řešení stavby plotu. Už několik let řeším problémy se sousedy, kdykoliv vyjdu na zahradu okamžitě má sousedka také na zahradě „moc“ práce a neustále mě obtěžuje vyptáváním a konstatováním jak vše dělám špatně atd., je mezi námi věkový rozdíl 30let tak to dává pořád najevo. Největší problém je že na zahradě máme i bazén a opravdu přes léto nemáme ani minutu soukromí protože sousedka je několik let na pracovním úřadě a zdržuje se stále doma.Mezi pozemky je klasický plot z pletiva asi metr od bazénu výšky 150cm který patří sousedům.Před dvěma roky jsem se snažila záležitost řešit a po dlouhém přemlouvání mě sousedka dovolila na její plot umístit rákos ve výšce plotu 150cm, bohužel to řešení nepřineslo poněvadž teď se sousedka dívá vrchem přes plot.S manželem nás napadlo postavit na našem pozemku náš plot který by byl vyšší cca o30cm a byla by na něm pověšená neprůhledná zelená síťovina, nový plot by musel být cca 20cm od plotu sousedů, stín od plotu dopadá na náš pozemek.Prosím o Váš názor zda by šla situace nějak řešit, domluva u nás bohužel dobře nedopadla.

Předmět Autor Datum
Já bych nestavěl plot ale mobilní stínící prvek. Je to vše o penězích a sousedských vztazích. Po jed…
milan.cukrar 06.03.2011 09:50
milan.cukrar
zdroj: internet evule99, přeci si nebudete dávat plot před plot. Nebylo by lepší začím u sebe? Prost…
milan.cukrar 06.03.2011 13:50
milan.cukrar
Tohle řešil kolega z práce. Vyřešil to tak že zabetonoval dvě trubky do země, do nich zasunul tyče,…
manas 06.03.2011 10:22
manas
Nebo vysadit tůje, jen to chvíli trvá, než vyrostou do správné výšky. Další možnost je postavit jedn…
Prasak 06.03.2011 10:39
Prasak
S mamkou chceme taky udělat plot, protože: 1)nemáme soukromí 2)sousedka zbourala plot-zůstaly mezi n…
n.u.r.v. 07.03.2011 13:39
n.u.r.v.
Pokud je to hnědý plast, bude hnědý furt, pokud je to jen natřený plast, tak je to ve hvězdách.
Prasak 07.03.2011 22:13
Prasak
mam stejny sousedy ja tam vyskladal palivove drevo v metrovkach a mam vystarano.
pavel s 07.03.2011 19:25
pavel s
mame podobny problem pred vianocami som sa nasťahoval zo susedmi ma nič nespaja su to starší ludia a…
nicolkae 08.03.2011 10:56
nicolkae
Líbí se mi tento příspěvek v tomto vlákně. Přijde mi to jako levné, rychlé řešení. Jen bych použil…
veckoo 08.03.2011 15:53
veckoo
Vyšlo ho to na necelí dvě stovky, kupoval akorát lanko, cement a jinak se mu vše válelo doma. Místo…
manas 08.03.2011 17:50
manas
Teda jestli na ocelovym lanku uvazes katovskou smycku, mas u me metr piv. Kdyz ocelovy lanko, tak ma…
bahno 08.03.2011 21:12
bahno
Lenoch použije dutinku z čokolády 8-)
kejki 08.03.2011 21:56
kejki
My sice problémy se sousedy nemáme (rozumíme si), ale soukromí je soukromí... Zahradu budeme teprve…
Nadix 14.03.2011 10:36
Nadix
Mám kamaráda, je takovej trošku Drsoň. Cvičil sousedku, co mu taky neustále pindala přes plot. Roztá… poslední
Remca 14.03.2011 14:50
Remca

Já bych nestavěl plot ale mobilní stínící prvek. Je to vše o penězích a sousedských vztazích. Po jednání na stavebním úřadě se dozvíte, že si klidně můžete postavit okrasnou stěnu na kytičky s vodopádem,, nebo živý plot, tedy okrasný pruh zeleně atd..
co na to pak sousedka?

zdroj: internet
evule99, přeci si nebudete dávat plot před plot. Nebylo by lepší
začím u sebe? Prostě se nevěnovat vždycky tlachání sousedky? Pozdravte, prohoďte pár vět o počasí a s úsměvem se u bazénu převalíte na druhý bok a čtěte si. Nebo se skloníte k záhonku a tiše se v nich rýpete.Ona to časem pochopí, že chcete mít také soukromí. Vždycky jste se jí asi věnovala, takže jí nikdy nenapadlo, že ruší. Vůbec nechápu, jak můžete vést hovor na téma, že Vy něco děláte špatně [*ee*] . To je přeci Vaše věc, jak si co děláte, ne?Karina

doplněno 06.03.11 13:27:

a taková sluchátka do uší jsou dobrá věc. Když už na Vás bude gestikulovat ( nevím jak velkou zahradu máte) a nelze dělat, že nevidíte, vytáhnete jednou sluchátko , zamáváte na ní ,něco oprohodíte a zase si sluchátko nasadíte. Konec. Zle si nedělejte, ale držte i dobré vztahy na uzdě. Buďte asertivní. K.

Žádným plotem Vaši situaci se sousedkou stejně nevyřešíte...jen Vás to bude stát peníze
.

NIcméně je mi divné, že si se sousedkou nedokážete poradit..

Pokud je tak nesnesitelná jak píšete, pak ji prostě pošlete tam kam patří...že s Vámi dalších 10 let nebude mluvit Vás zajímat nemusí...a asi ani nebude.

Také máme podobnou sousedku...a nebýt maminky, která se s ní baví (byť na ní také občas nadává), tak už jsem zařídil aby od ní byl pokoj...Takže jsem jen maminku upozornil, že až budu doma...a sousedka bude vést nějaké své pitomé řeči typu "co bych měl udělat, a jak by to udělala ona", tak prostě poletí otevřeným oknem a tečka.

Diplomacii v tomto smyslu vůbec neuznávám, většinou to nikam nevede..Vy budete chtít být slušná...a ona bude protivná pořád dál a dál...a Vy budete dalších 30 let skřípat zubama? Ne...řekněte to babě narovinu...a bude od ní pokoj, třeba dostane infarkt..., nebo alespoň zavře kušňu.

Nejspíš bych to řešila skládacím mobilním paravánem a umístila bych ho podle potřeby
- kam zrovna svítí / nesvítí sluníčko a vidí / nevidí sousedka. Dřevěné rámy a třeba rákosový výplet, možností se nabízí spousta. Jestli je chudák sousedka tak zvědavá, nejspíš bych si paravánem vždy zakryla místo, kde zrovna dělám "špatně" nějakou práci. Na zimu se dá paraván uklidit do garáže nebo na půdu. Ještě bych ráda upozornila, že ta zdánlivě neprůhledná zelená síťovina je průhledná a musela jsem jí dát dvojnásobnou. Sousedka nejspíš nebude zlá, jen se pekelně nudí a tak to holt odnášíte Vy. Patronka

Tohle řešil kolega z práce. Vyřešil to tak že zabetonoval dvě trubky do země, do nich zasunul tyče, mezi ně natáhl dvě lanka (zespoda a seshora)a na ně pověsil maskovací síť. Kdyby soused potřeboval třeba natřít plot, tak se to dá rozebrat do pěti minut a znovu postavit do 10 minut.

S mamkou chceme taky udělat plot, protože:
1)nemáme soukromí
2)sousedka zbourala plot-zůstaly mezi naším pozemkem a jejím jen betonové sloupky a betonový základ v zemi, a zároveň zbytek plotu sousedky je v ko stavu, takže psy a pod. se přes její pozemek dostanou k nám
3)atd....prostě chceme plot

přemýšleli jsme o tůjích-chceme hustý plot...jak rychle rostou?tak do výšky 1.7M?
Jelikož tůje nezabrání vstupu psů na náš pozemek, tak se ním velice libili v bauhausu plastové latě plotové (které bychom dali před ty tůje)-vypadají úplně stejně jako dřevěné,ale je to plný plast (hnědý)...vážně se mi líbily...máte s tím zkušenosti?Hlavně s výdrží té barvy...

mame podobny problem pred vianocami som sa nasťahoval zo susedmi ma nič nespaja su to starší ludia ale maju velkéééého rotvajlera a medzi pozemkami je 30 m dlhý pletivový plot rotvajler tam zurivo stepuje okolo plota som zufaly
- tuje + živý plot - to je na dlho
- naskladana metrovica - nad týmto riešením som dlllho premýšľal ale nakoniec som to zavrhol pretože to mam dosť daleko na miesto kde sa pracuje na cirkulárke ale bolo by to najmohutnejšie riešenie psa by som sa už nemusel báť
- bambus + zelená sieťovina - na začiatok to asi urobím z bambusu lebo vyzerá prírodnejšie ako tá sieť ale bojím sa toho ako to zobere ten pes pretože takto ked nás vidí tak pošteká chvílu a potom sa na to vykašle ale ked nás nebude vidieť ale len počuť aby ho to nedráždilo ešte viac
zo susedmi problem nemam ked nechcem tak sa s nimi vybavovať nebudem mna skor trapi to psisko

Líbí se mi tento příspěvek v tomto vlákně.

Přijde mi to jako levné, rychlé řešení. Jen bych použil Jutu a přehodil ji přes lanko, takže by byla dvojitá stěna (po částech zapošít vrstvy k sobě, aby se to neshrnulo dolů a neodnesl to vítr). Juta během pár let oprší, vyšisuje a zešediví a nebude mít tak atraktivní vzhled, tak to radši píšu rovnou.
Bude to mobilní a po tom ocel. lanku se to dá popotahovat podle potřeby.

Když by mě baba hodně srala, speciálně pro její oko bych zakončil konec lanka. :-D

Vyšlo ho to na necelí dvě stovky, kupoval akorát lanko, cement a jinak se mu vše válelo doma.
Místo sítě může použít cokoliv, záleží na tom komu se co líbí a kolik chce do toho vrazit. On použil maskáčovou síť protože se mu válela doma a je blázen do všeho co se týká armády. Vždy v létě postaví na zahradě velkej vojenskej stan a tam s kamarádama chlastá.

My sice problémy se sousedy nemáme (rozumíme si), ale soukromí je soukromí... Zahradu budeme teprve upravovat - na stranu s naším plotem dáme rákos, na druhou stranu, kde je plot sousedův, postavíme těsně k němu na našem pozemku "dřevěnou mříž" s popínavou rostlinou (tříprstníkem)... :-)

Mám kamaráda, je takovej trošku Drsoň. Cvičil sousedku, co mu taky neustále pindala přes plot. Roztáhl deku, rozvalil se nahatej na deku k bazénu a zapálil cigárko. Soudedka vyběhla, vyjekla a něco zakoktala. Druhej den pozval na nudi mejdán obdobně naladěné kamarády a kamarádky. Sousedka vylezla a okamžitě zalezla. Nebudu popisovat, co všechno se dělo s přibejvajícím alkoholem v krvi, obzvlášť když společnost byla silně heterogenní. Stačily ještě dva takový mejdany a sousedka se vyhejbala silným obloukem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru