Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po aktualizaci BIOSU zlobí Grafická karta a nenačítá se win.

Zdravim, mám takový problém: mám starou desku asus P5VDCX, měl jsem na ní bios 301, CPU celeron, grafickou kartu ati HD 4650 PCIE. Chtěl jsem pc oživit a koupil dle specifikace výrobce desky jetý CPU intel pentium D 930. Aktualizoval jsem tedy bios na nejnovější 701 a spustil. Po restartu naběhl nový BIOS a dál už jen černo-windows nenaběhl, pc zatuhlo (nereaguje numlock). Vypl jsem tedy pc. asi po hodině jsem ho zapl, vše naběhlo v pohodě. Ve správci zařízení hlásí, že ovladač grafiky není správně nainstalován. Instaluji nejnovější (a poté i starší) ovladače. Při instalaci ovladače windows zamrzne. Restartuju ho, bios naběhne, windows nikoliv. Vyměňuji zpět starý CPU, to samé. Downgrade Biosu...beze změny.
Jediné, co jsem ještě nevyzkoušel je nahrát záloho původního biosu.

Nevíte někdo co s tím?

Pokud počítač nechám půl hodinky vychladnout s vypojeným napájením, normálně naběhne..ale nedá se nainstalovat již zmíněný ovladač grafické karty protože zamrzne. Vyzkoušel jsem i jiné GK. Beze změny.

jsem zoufalý

Předmět Autor Datum
Po aktualizaci BIOSu jsi v Setupu nastavil default settings a po te po restartu pripadne upravil dle…
RedMaX 25.11.2012 23:52
RedMaX
v biosu jsem nechal default..nic jsem neupravoval...cmos jsem mazal
Matrous 26.11.2012 00:02
Matrous
Windows nainstalovat uplne nanovo vcetne formatu, potom ovladace dosku (chipset atd) a grafiky z web…
MM.. 26.11.2012 00:37
MM..
windows jsem už přeinstalovával včetně formátu, ovladače z webu. Bios jsem flashoval několikrát...ne…
Matrous 26.11.2012 16:41
Matrous
Zdroj mam 400 W to je informacia k hovnu. Ked to nefrci tak je to HW problem, stara zhnita doska a…
MM.. 26.11.2012 17:03
MM..
A uisti sa ze mas urcite tu dosku (napis alebo nalepka na doske) a nie nejaky iny podmodel okrem to…
MM.. 26.11.2012 17:04
MM..
Vyzkouším nahrát původní bios, který mám zazálohovaný. Jinak problém se děje s různými grafikami tak… poslední
Matrous 26.11.2012 19:14
Matrous

Windows nainstalovat uplne nanovo vcetne formatu, potom ovladace dosku (chipset atd) a grafiky z webu vyrobcov. Ked to nepomoze tak mas nieco vadne alebo slaby zdoj alebo doska ma v haji kondiky apod. (vyzera to na zdroj alebo dosku, ta cista instalacia windows je len preistotu na overenie)

P.S> na vine pravdepodobne neni novy BIOS ale to ze napr. novy CPU zere viac jak stary apod. Ale ten BIOS mozes skusit stiahnut este raz a este raz preflashovat. A uisti sa ze mas urcite tu dosku (napis alebo nalepka na doske) a nie nejaky iny podmodel

windows jsem už přeinstalovával včetně formátu, ovladače z webu. Bios jsem flashoval několikrát...nepomohlo to. Nevim jestli je to spotřebou noveho cpu, protože se starym to taky nefrci. Zdroj mam 400 W. A deska je to přesně tahle.

Zdroj mam 400 W

to je informacia k hovnu.
Ked to nefrci tak je to HW problem, stara zhnita doska a zdroj urcite nejaky EC vskutocnosti 150W, neviem co od toho cakas. Treba skusit iny zdroj apod, treba skontrolovat napr. ze je v doske dodatocne napajanie aj v grafike, treba preistotu vytiahnut RAMky a zastrcit, skusat to len s jednou RAM, skusit to s min.mnozstvom komponentov, atd plny program.
A ovladace neviem ktore a odkial si tahal a jaky presne mas Win, nemusi to byt jedno.

A uisti sa ze mas urcite tu dosku (napis alebo nalepka na doske) a nie nejaky iny podmodel

okrem toho este mozes skusit tam naflashovat ten povodny stary BIOS, na webe su vsetky (resp. zvycajne je dobre pred flashom si stary odzalohovat)

P.S. v BIOS skus aspon vypnut spread spectrum ak to tam je, pripadne powermanagement CPU, pripadne skusit dat RAMkam o 0,05V viac, apod

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru