Avatar uživatele
bolak

Co byste dělali, kdybyste šli do nemocnice na nějaké choulostivé vyšetření, a nastala by následující situace?

Co byste dělali, kdybyste šli do nemocnice na nějaké choulostivé vyšetření, třeba gynekologické nebo urologické či andrologické, seděli byste v čekárně, čekali až někdo vyjde z ordinace ven, komu byste se nahlásili a předali kartičku zdravotní pojišťovny a sdělili co vás trápí, a najednou by vykoukla ze dveří sestra, řekla „další“ a vy byste zjistili že je to vaše sousedka, nebo nějaká blízká známá, případně někdo koho denně potkáváte, o které jste sice letmo věděli že pracuje ve zdravotnictví, ale nic konkrétního, a že je velká pravděpodobnost že u toho vašeho vyšetření bude přítomna?

marci1: já ze svých zkušeností vím (i když se to netýkalo tohoto případu), že lékařské tajemství je jenom fatamorgána, a v reálném světě neplatí, zažil jsem, že mi kamarádi kteří mají stejnou doktorku vyprávěli v hospodě o věcech který jsem s ní probíral mezi 4 očima, že se s nima o tom prostě bavila, na druhou stranu se mi stalo, že jsem v ordinaci slyšel dost delikátní telefonát doktorky s jinou pacientkou, kde normálně před ostatními čekajícími pacienty za otevřených dveří, používala během hovoru její jméno a příjmení, na stole měla rozevřenou kartu s jejím chorobopisem, včetně adresy kde bydlí, a shodou okolností jsem tu osobu znal osobně, takže kde mám mít jistotu, že nějaká uroložka nebude po baráku vyprávět ostatním sousedům o mém švandovi dudákovi…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, marci1 před 3178 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Na gyndě byla sestřička, která bydlela v paneláku pod náma, tak jsme si ještě pokecaly, co je novýho. Mě by teda nešlo pod nos spíš, kdyby to bylo někde u advokáta, nebo na úřadě, to by mě štvalo víc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

já to beru s humorem. při povinném výtěru, kvůli salmonelóze v okolí, jsme se se sestřičkou nasmáli. znám jí dlouho, když chodila ke mě na obědy (kantýna)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Spoléhal bych na to, že bude dodržovat lékařské tajemství a s klidným srdcem bych se svěřil do její péče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

No co – seznámil bych se…
😉
Stávají se horší věci…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

vyšetření / ošetření můžeš odmítnout nebo požádat o jinou sestru, vyšetření na jiném pracovišti atd. Možností je dost

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
isteron

Mám takú dobrú susedku, a vôbec sa nehanbím. O tom, kde robí viem, veľmi dobre a s veľkou radosťou využívam jej ponuku a ochotu, lebo ma už dávno zaregistruje cez kameru v ordinácii. A zvykne ma aj obliecť, keď som ešte na stole pod vplyvom sedatív. Urológia a kolonoskopická kontrola. Také dobré susedy a známe si treba vážiť a byť im vďačný.

Upravil/a: isteron

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

A co jako? Proště bych se nechal normálně vyšetřit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Vůbec nic. Existuje lékařské tajemství, to platí pro lékaře i zdravotní sestry. Sestra u gynekologa je moje sousedka a mám v ní plnou důvěru. Netřeba se obávat. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jednou, to už je dávno, jsem šel na předoperační vyšetření, kde, mimo jiné, se vyšetřovala i prostata. Určitě víte o co jde. Sestra mi v ordinaci přikázala abych vylezl na lůžko na všechny čtyři. V tom jsem zezadu pocítil plácnutí po zadku a slova: čau Pavle, tak jak jde život? Já se ohlídl a za mnou stála bývalá spolužačka, čerstvě vystudovaná lékařka. Ale než jsem stačil cokoli pronést, házela rukavici do koše a povídá: máš to dobrý. Takže žádný stud.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Chodím na cystoskopie pravidelně každé tři měsíce už 10 let.
Víš kolik toho ta sestřička již viděla ? Té je to úplně fuk, no a mně taky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jebatadmina

Příspěvek smazán administrátorem.

před 3178 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek