Avatar uživatele
lenin02

Po přihlášení na úřad práce se musim jít přihlásit na VZP, ale nedali mi žádný papír na ÚP, i tak tam můžu zajít?

Po přihlášení na úřad práce se musim jít přihlásit na VZP, ale nedali mi žádný papír na ÚP, i tak tam můžu zajít? Myslíte, že to s nimi můžu řešit přes email VZP? Děkuji za odpověď.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Seznam.cz před 2852 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Při evideni na ÚP jsi zcela jistě obdržel, popř. ti zašlou v nejbližších dnech potvrzení o registraci na ÚP ode dne: dd/mm/rrrr.
Tento papír předložíš na VZP. Já ho naskenoval a odeslal na pracoviště VZP a stačilo to. Jenže já jsem měl adresu pracovníka pobočky-pracoviště VZP. Na info@vzp.cz to asi stačit nebude.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

https://www.vzp­.cz/pojistenci/in­formace-a-zivotni-situace/oznamovaci-povinnost

5. Skutečnosti rozhodné pro vznik nebo zánik povinnosti státu platit za něj pojistné je pojištěnec povinen oznámit své zdravotní pojišťovně nejpozději do osmi dnů.

Takže podle mně pokud jsi skončil zaměstnání k 30.6. od 1. za Tebe platí stát (pokud jste se včas přihlásil na UP) a nejpozdějí 8. možná 9. bys to měl pojišťovně oznámit. Povinnost je oznámit, nikoli prokázat. Nemyslím, že by chtěli nějaký extra papír. (bez záruky)
Doporučuji si tam zavolat a oni řeknou co budou chtít. Alespoň má zkušenos s VoZP je dost pozitivní, doufám že VZP alespoň základní dokumentaci taky zvládne (v rodině s VZP máme zkušenost o chlup horší, ale snad už i u tohoto molocha došlo k nějakému pokroku)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
lenin02

Papír my bohužel žádný nedali, o poště nic neříkaly jen at se tam zajdu přihlásit tak nevím. Já sem tam kdysi už se přihlašovat byla i odhlašovat dělala sem to také přež e.mail měla sem taky přímo adresu jinou než info@vzp.cz. Jenže tetka my nedali žádný papír. Nevíte do kolika ti dnů se mám příhlásit na vzp od příhlíšení na přadě?

před 2852 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek