Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po spuštění PC se kousne bios při načítání post testů.

Ahoj mám desku Asus M2N-E - nForce 570 Ultra a při spuštění pc se kousne bios načte se pouze paměť a procesor před detekováním IDE DRIVES se pc zakoune a je nutné vyndat baterku z desky natavit bios a pak to najede do windows. stává se to hlavně když pc je vyplé déle jak několik desítek minut nebo přez noc. Flashnul jsem bios na poslední vezi (uspěšně) ale nepomohlo to. Navíc jsem zjistil že nefunguje jedno ze zadních usb. Hdd je tam sata 2 tak jsem odpojil mechaniku IDE a zítra až ráno v práci zapnu to pc tak uvidím. Zajímalo by mě zdali je ta deska na reklamaci nebo bych to mohl nějak vyřešit?

Předmět Autor Datum
Vypinas to aj z 230V? Ked hej tak to moze byt vybita knoflikbaterka na zakl.doske. Moze byt aj probl…
MM.. 21.01.2009 19:08
MM..
Baterku jsem dal zkusmo novou, jinak pc zůstává v eletrice zapojené stále co se zapojení pata týče j… poslední
Wolf 21.01.2009 21:48
Wolf

Vypinas to aj z 230V? Ked hej tak to moze byt vybita knoflikbaterka na zakl.doske.
Moze byt aj problem so zapojenymi diskami (vadny alebo moc ohnuty SATA kabel apod) alebo PATA zle najumprovany (na slave) a BIOS ma s tym problem, alebo PATA zariadenie nie je na konci kabla, apod.

P.S. neda sa vylucit ani HW problem, napr. slaby zdroj alebo vadna doska apod.

Baterku jsem dal zkusmo novou, jinak pc zůstává v eletrice zapojené stále co se zapojení pata týče je to jedna DVDRW zapojená na konci kabelu, tu jsem vypojil aby nebylo detekováno žádné IDE. Zítra ráno zapnu PC které bylo přez noc vyplé a uvidím případně si přinesu jiný sata kabel a otestuji disk zdali nemá problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru