Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po startu pc najede bios sám od sebe.

Ahoj mám staré pc amd 2500+ deska asus via kt600 512mb ram prostě šunka a po startu naskočí vždy bios a okénko s výběrem frekfence cpu. Pokud ji ručně nastavím vše ok najedu do windows a můžu dát pc marky a jiné testy stability a pc je ok. Dal jsem nový zdroj, testoval ram i hdd vše ok. Flashnul jsem bios i vyměnil baterku na desce a stále to zlobí. Pokud nechám pc vypnuté víc jak 15min neudrží deska nastavení biosu a mám za to že je tedy v háji. Takže potřebuji ujistit že to tak je.

Předmět Autor Datum
tak skontroluj kontakty baterky ci nemaju blby kontakt alebo ci to neni urvate z dosky, pripadne pre…
MM.. 21.09.2011 20:19
MM..
deska vypadá vzhledově v pořádku baterku jsem tedy neměřil až tak vybavený nejsem ale měla by být no…
thewolf001 21.09.2011 21:09
thewolf001
zdroj s tym nema nic spolocne (ja som nepisal nic o zdroji), pisal som len ze ak PC nechas v 230V (v… poslední
MM.. 21.09.2011 21:35
MM..

tak skontroluj kontakty baterky ci nemaju blby kontakt alebo ci to neni urvate z dosky, pripadne premeraj aj na doske kam to vedie. Jumper clear CMOS overit ze je spravne strceny jak ma byt (nie v polohe clear), baterku premerat mohol si vymenit vybitu za vybitu :)
Vyber dosku z kejsu a skus to tak.odpoj vsetko z dosky nech tam urcite neni zapojene nieco blbo co by tahalo CMOS baterku, tu uz mohlo aj vybit keby si tam mal nejaky skrat, premerat napatie baterky aj to po tych 15minutach vypnute, ci nekleslo (tiez vybita baterka). Da sa zmerat aj prud z baterky mal by byt max radovo nejakych 10 mikroamperov, tak budes vediet ci taha baterku doska, alebo ci bola baterka vybita uz predtym, alebo co. Moze byt odpalena dioda na doske co ide od baterky.
Ked to cele funguje bezproblemov tak ze to neodpajas z 230V (malo by), tak to mozes pouzivat a neodpajat od 230V.

P.S. Inac ano problem je samozrejme na doske niekde u baterky alebo v chipsete (nieco odpalene co vybije baterku za kratky cas)

deska vypadá vzhledově v pořádku baterku jsem tedy neměřil až tak vybavený nejsem ale měla by být nová zkusím tedy odpojit hdd a dvdrw na test, zdroj je 400w zánovní sice neznačkový ale do takovéhle šlupky cpát lepší je asi nesmysl, pokud bude zlobit koupím něco na aukru za kačku a vyměním to abych se toho pc zbavil

zdroj s tym nema nic spolocne (ja som nepisal nic o zdroji), pisal som len ze ak PC nechas v 230V (vypinas len pomocou Start-Vypnut vo Win) tak si to musi pamatat BIOS nastavenia aj bez akejkolvek knoflikbaterky, pretoze standby vetva je stale pod napatim. Tak sa da pouzivat PC nudzovo aj bez baterky.

Ked nemas merak tak nic nezistis, mozes skusit ocistit tie kontakty alkoholom, alebo aj inu baterku a ked skape aj ta po 15minutach tak je tam nieco vadne v doske, alebo urvata ta patica baterky od dosky apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru