Avatar uživatele
dudu

Po tucích se hubne a jsou zdravé – všechno je jinak?

Není pravda, že maso či vajíčka zvyšují špatný cholesterol. Kvalitní živočišné tuky dodají tělu potřebné živiny a zasytí, což zamezí tomu, že se dojídáme nezdravými potravinami.
Vyhýbat bychom se měli transmastným tukům – jedná se o všechny výrobky, ve kterých jsou obsažené ztužené pokrmové tuky. Nalezneme je v levných čokoládách, trvanlivém pečivu, tukových polevách, sušenkách, ale i v rádoby zdravých müsli tyčinkách atd. Rovněž nedoporučuji konzumovat margaríny, jsou to opět jen chemicky a uměle vytvořené produkty plné škodlivých látek. Vyřadit bychom měli také většinu rostlinných olejů až na kokosový, olivový, avokádový a rýžový.
Jednoduše řečeno, jednou se stala chyba ve vědeckém výzkumu, a když se na ni přišlo, záměrně se vše zametlo pod koberec.

Zdroj: https://www.flo­wee.cz/fit/zdra­vi/1875-vsechno-je-jinak-po-tukach-se-hubne-a-jsou-zdrave?utm_sou­rce=www.seznam­.cz&utm_medium=sek­ce-z-internetu

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2510 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Tato informace neni už nic nového. Pouze se o tom málo mluví. Mají na tom zájem jak výrobci tak obchodníci. Media nás lživě informují nejen o stravě, ale i o všem jiném. Jsem toho každý den svědkem. Snaží se nás přesvědčit co máme kupovat, co si máme myslet a jak se máme chovat . Dnes to neni problém, vše záleží jen na penězích a případném zisku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Šidlo

Je to o peniazoch......aj veda, ktorá nadáva na cirkev, že hromadí peniaze a podporuje dogmy, nemá riadnu sebareflexiu......

ako dlho trval mýtus o železe v špenáte? koľko lekárov robilo reklamu na cigarety? koľko dnes robí na zubné pasty?

výrobcovia margarínov majú svojich vedcov, výrobcovia masla tiež…

nie je to o zložitých konšpiráciách, je to vždy o ľuďoch a ich prostých chybách : mamone a arogancií

P.S. nedávno v Izraeli zistili, že ľuďom rôzne stúpa cukor v krvi po rôznych potravinách..­....áno, každý máme vlastné gény a každému škodí dačo iné

Upravil/a: Šidlo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

„Vyřadit bychom měli také většinu rostlinných olejů až na kokosový, olivový, avokádový a rýžový.“ – s tímto výrokem nemohu souhlasit!!! ;).
Olivový olej je prima, hned v závěsu za řepkovým olejem..
Kokosový olej/tuk (modní hit) v kuchyni je horší než palmový, je skvělý ke kosmetickým účelům. Proti konzumaci kokosu nemám v zásadě námitek, stejně tak avokáda. Středoevropan se bez těchto plodin velmi dobře obejde ;)…
Rýžový olej má sice vysoký bod kouřivosti, na smažení je pro středoevropana zdravější sádlo. Navíc tento olej též nemá žádné Omega 3, takže je pro cévy zcela nevhpodný (jako většina olejů, až na 2) k pravidelné konzumaci.

Zdravou cévou (nepoškozenou „záněty“) projde cholesterol bez potíží a neblahých následků pro lidský organismus. To jsme se učili před 35 lety (ti starší před námi) a stále to platí.
Všechny oleje, kromě 2 cévy devastují a margariny též.
Zdravé tuky jsou nad zlato. Bez nich si tělo nepřisvojí vitamíny rozpustné v tucích.
Bez cholesterolu (tuku) ty dnešní „žížaly“ nemohou ani otěhotnět…
Maso a vejce byly, jsou a budou slušným zdrojem bílkovin. Jejich tuk je přírodní , pro člověka nejvhodnější.
Co zdroj, to názor.
Stačí se podívat na složení kuchyňských olejů Všecny mají jen O6 a O9. Pouze 2 mají O3!), kvalitní zdroj je vhodné hledat u přírodovědců (biochemie) a chemie potravinářství. Na medicínu a výživové poradce v tomto ohledu není 100% spolehnutí ;-D-

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

„Ve vědeckém výzkumu se nestala žádná chyba“,
jenom výrobci rostlinných tuků „dobře zmákli marketing“.

To, o čem se nyní opatrně začíná psát a mluvit, tvrdí má
lékařka celou dobu, kdy se tu rostlinným tukům, margarínům
a „light“ potravinám dělala masivní reklama.

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

I ten kokosový „olej“ bych nedoporučoval jako extra zdravý, obsahuje převážně nasycené tuky a kyselinu myristovou. A navíc z kokosu lze získat přirozenou cestou pouze pevný tuk, ne olej!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek